Internationellt toppevenemang till Globen

Stockholm Globe Arena och arrangörerna bakom Stockholm International Horse Show har i hemlighet arbetat hårt för att ta hem ytterligare ett stort evenemang. Nu har de fått besked.

Stockholm International Horse Show etablerar sig bland de riktigt stora internationella arrangörerna när Top Ten Final landar i Ericsson Globe om två år.

Bara världens högst rankade

Den prestigefyllda Top Ten Final är öppen för de högst rankade på hoppningens världsranking. Det innebär att Ericsson Globe gästas av idel celebra och namnkunniga ryttare under första adventshelgen 2013.

Beslutet att ge mästerskapet till Stockholm International Horse Show meddelades på söndagseftermiddagen efter årets Top Ten Final och världscuphoppningi Geneve, Schweiz. I fredagens Top Ten Final segrade Steve Guerdat, Schweiz, med Jalisca Solier.

Rolf-Göran Bengtsson, ende svensk bland de tio bästa i världen, var sjua i fredagens final. Rolf-Göran Bengtsson har hållit sig i toppen på världsrankingen i många år och hoppas naturligtvis vara med när Top Ten Final kommer till Stockholm.

"Vi har kämpat i det tysta"

- Det ska bli en ära och ett nöje att få ta emot världens bästa ryttare på min egen hemmaplan, säger Rolf-Göran Bengtsson på söndagen.

Stockholm International Horse Shows ordförande Ulf Rosengren är mycket glad över beskedet.

- Jag har i det tysta kämpat i många år för få detta fantastiska mästerskap till Stockholm. Avgörande har varit personliga relationer och vårt kvalitetsevenemang, världens största inomhusevenemang inom ridsporten mätt i besökare per dag. Detta mästerskap passar som hand i handske för vårt speciella publikvänliga upplägg, säger Ulf Rosengren.

Stockholm International Horse Show har sedan tidigare världscup i både dressyr och fyrspann på programmet, och nu får den internationella hoppningen med få, men eftertraktade, platser ytterligare status.

Arrangörerna de närmaste åren är Paris, Frankrike 2011, Geneve, Schweiz 2012 och Stockholm International Horse Show 2013.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.