Smycke i stället för plakett i pris

Här är loppet där deltagarna belönas med ett smycke i stället för en plakett. Men så är det också bara damer som löper.
Isabellah Andersson vann första loppet där ett smycke delas ut till alla deltagare, men så är också WHH i Stockholm ett lopp för enbart damer.

 

Idag passerade Women’s Health Halvmarathon (WHHM) förra årets anmälningstal på 2031 löpare. Därmed har förra årets anmälningsrekord överträffats och dessutom i god tid före loppet 25 april i Stockholm. 

Klubbar bara utökar

Women’s Health Halvmarathon är ytterligare ett lopp i raden av andra som friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK står bakom. Här sker det i samarbete med livsstilsmagasinet Women’s Health. 

Hässelby SK och Spårvägens SK är landets ledande arrangörer av löpartävlingar och svarar bland annat för Stockholm Halvmarathon, Tjejmilen och ASICS Stockholm Marathon. Huvudsponsor i just Women’s Health Halvmarathon är 2XU.

Idén kom med ett smycke kom inför fjolårets premiär. Ett omtyckt och ovanligt inslag. Designen av årets smycke, som presenteras inom kort, har tagits fram i ett samarbete mellan Women’s Healths redaktion och Edblads smycken.

Dubbelt så många löpare

WHHM siktar därför nu på att ha minst dubbelt så många löpare på startlinjen i år och bli den klart största halvmaran för enbart kvinnor i Europa. 

- Vi tycker att det är otroligt roligt att vi kan aktivera så många av våra läsare och andra kvinnor att tillsammans klara av den här utmaningen. Vi arbetar själva på tidningen med temat ”We support women in sport” och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att göra det i praktiken än på det här sättet, säger Marie Kjellnäs, chefredaktör på Women’s Health. 

WHHM arrangerades för första gången i april 2014 på Djurgården i Stockholm med start och mål vid Sjöhistoriska muséet. Det är även utgångpunkten för årets bana som däremot nu får en mer stadsnära känsla genom att ta en sväng över Östermalm under det första av två varv som totalt mäter 21,1 km. Det är en av många utvecklingar utifrån de utvärderingar som gjordes bland deltagarna efter premiärloppet. 

Även förra årets segrare och den flerfaldiga vinnaren av Stockholm Marathon Isabellah Andersson är klar för att springa loppet. Isabellahs segertid 2014 var 1.16.04, en tid hon siktar på att förbättra i år.  

RF:s ordförande Björn Eriksson är bekymrad över Svenska Ishockeyförbundets ovilja att lösa pågående konflikt i Hockeyettan. Han hävdar att Riksidrottsnämndens, RIN:s beslut, måste efterlevas.

-Om inte förbundet rättar sig efter RIN-beslutet och ändrar i sina tävlingsbestämmelser (paragrafen 6:1) så kan RS (Riksidrottsstyrelsen) sätta ned foten och gå in och ändra i ishockeyn regelverk, framhåller Björn.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

I onsdags – den första december – släpptes biljetterna till VM i handboll 2023 för herrar. Två dygn senare har 22 procent av den totala biljettkapaciteten i Sverige sålts – eller närmare 50 000 biljetter!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

JVM-turneringarna i ishockey, 26 december till 6 januari, i Nordamerika har blivit självklara höjdpunkter för fansen. Räkna med det samma i år. TV-matcherna under helgerna och mellandagarna missar ingen. I år sker det annorlunda att SVT och Nent Group delar på sändningarna.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.