Klubben fick in över en halv miljon

Ansvariga inom Qviding FIF, en fotbollsklubb från östra Göteborg, bestämde att det enklaste sättet att stärka klubb- och lagkassorna var att sälja Bingolotter. Detblev en smått fantastisk utdelning.

De ledande personerna i Qviding FIF satte sig ner för några år sedan med en sak på dagordningen som kanske var viktigare än alla andra.

Hur skulle de kunna förstärka både klubbens och de enskilda lagens ekonomi på ett vettigt och roligt vis?

Qvidings klubbkassa stärktes ordentligt. Över en halv miljon kom in när enigheten spred sig bland medlemmarna

– Då bestämde vi oss för att börja sälja Folkspels olika produkter. Först Sverigelotten och sedan kom Bingolotto med i bilden, säger Lisa Källstrand, som arbetar på kansliet med ekonomifrågor.

Hur arbetar ni med bingolottoförsäljningen?

– Vi lägger ju nästan allt krut på Uppesittaren och Nyårsbingon. Då, när lotten kostar 100 kronor, går 21 kronor direkt till lagkassan och 20 kronor till föreningen. Under de vanliga veckorna är fördelningen 13 respektive 10 kronor. Så det går alltid lite mer direkt i lagkassan, och då kan de som säljer känna att pengarna gör nytta för dem själva och inte bara försvinner i föreningen.

Är det obligatoriskt att sälja lotter?

– Det är upp till varje lag att bestämma. Men att exempelvis inte sälja lotter inför Uppesittaren är inget bra beslut. De säljer ju sig själva mer eller mindre. Det är ett väldigt lätt sätt att bättra på sin ekonomi.

Resten av året, hur ser det ut, då?

– Det är också upp till lagen själva. Om ett lag vill åka på en cup i Danmark kanske de bestämmer för att finansiera resan genom att sälja lotter. Jag har faktiskt lite dålig koll på vad varje enskilt lag har gjort för sitt eget överskott, men jag kan tänka mig att det handlar just om cuper och träningsläger som de har sett till att finansiera med de pengarna.

Qviding Fif:s damlag är också engagerade och kring storhelger har fotbollsföreningen ett försäljningsbord hos lokala Ica-butiken.

– Där måste jag också hylla våra seniorer, ett gäng äldre män som drar ett stort strå till stacken genom att bemanna det bordet.

Qviding Fif:s del av Folkspels överskott 2021 landade på imponerande 519 952 kronor. Pengar som verkligen gör skillnad – och som är över en halv miljon kronor i ”bonus” jämfört med när inga lotter såldes.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.