Klubben fick in över en halv miljon

Ansvariga inom Qviding FIF, en fotbollsklubb från östra Göteborg, bestämde att det enklaste sättet att stärka klubb- och lagkassorna var att sälja Bingolotter. Detblev en smått fantastisk utdelning.

De ledande personerna i Qviding FIF satte sig ner för några år sedan med en sak på dagordningen som kanske var viktigare än alla andra.

Hur skulle de kunna förstärka både klubbens och de enskilda lagens ekonomi på ett vettigt och roligt vis?

Qvidings klubbkassa stärktes ordentligt. Över en halv miljon kom in när enigheten spred sig bland medlemmarna

– Då bestämde vi oss för att börja sälja Folkspels olika produkter. Först Sverigelotten och sedan kom Bingolotto med i bilden, säger Lisa Källstrand, som arbetar på kansliet med ekonomifrågor.

Hur arbetar ni med bingolottoförsäljningen?

– Vi lägger ju nästan allt krut på Uppesittaren och Nyårsbingon. Då, när lotten kostar 100 kronor, går 21 kronor direkt till lagkassan och 20 kronor till föreningen. Under de vanliga veckorna är fördelningen 13 respektive 10 kronor. Så det går alltid lite mer direkt i lagkassan, och då kan de som säljer känna att pengarna gör nytta för dem själva och inte bara försvinner i föreningen.

Är det obligatoriskt att sälja lotter?

– Det är upp till varje lag att bestämma. Men att exempelvis inte sälja lotter inför Uppesittaren är inget bra beslut. De säljer ju sig själva mer eller mindre. Det är ett väldigt lätt sätt att bättra på sin ekonomi.

Resten av året, hur ser det ut, då?

– Det är också upp till lagen själva. Om ett lag vill åka på en cup i Danmark kanske de bestämmer för att finansiera resan genom att sälja lotter. Jag har faktiskt lite dålig koll på vad varje enskilt lag har gjort för sitt eget överskott, men jag kan tänka mig att det handlar just om cuper och träningsläger som de har sett till att finansiera med de pengarna.

Qviding Fif:s damlag är också engagerade och kring storhelger har fotbollsföreningen ett försäljningsbord hos lokala Ica-butiken.

– Där måste jag också hylla våra seniorer, ett gäng äldre män som drar ett stort strå till stacken genom att bemanna det bordet.

Qviding Fif:s del av Folkspels överskott 2021 landade på imponerande 519 952 kronor. Pengar som verkligen gör skillnad – och som är över en halv miljon kronor i ”bonus” jämfört med när inga lotter såldes.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Sports Media-byrån Spring Media fortsätter att expandera och förstärker nu sin internationella säljorganisation via nyanställningar.

"Vi håller snabbt på att bli en verkligt global fullservicebyrå, framhåller Tobias Osmund, VD för Spring Media Group

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Riksidrottsmöte i Uppsala med 700 personer, alla med makt, då är det lätt för de oinitierade att tro att de handlar mycket om sport och beslut som berikar åskådarna. Och visst gynnas arenaidrotten, men först i andra Tidigare stämmor har huvudsakligen handlat om ekonomi och fördelning av pengarna, men nu är det fokus på värdegrundsfrågor och Hållbarhetsarbete.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.