OS-tennis ger Båstad förtur

Tennisgeneralen i Båstad, Christer Hult är tämligen ensam på centercourten på stadion, men för sitt inre ser han läktarna fyllda till sista plats vid  sommarens Nordea Open. Förutsättningarna är bättre än på länge och intresset större från affischnamnen av ett besök är rekordstort.

Världsspelarna står bokstavligen i kö för att spela i Båstad i sommar. Räkna med dyllda läktare.

Norrmannen Casper Ruud är redan klar, titelförsvararen Andrej Rubljov  likaså.

– Det är väldigt tidigt. I normala fall uppvaktar vi spelarna och lyssnar till vad de har för schema och plan. Men det som är annorlunda i år är att de kommit till oss, säger Christer Hult.

Många goda kontakter

Inte nog med det.  Kontaktade är också Stefanos Tsitsipas, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner – och inte minst gruskungen Rafael Nadal.
Och de har gett goda vibbar tillbaka.
–Det är några exempel på spelare med  goda förfrågningar. Jag tror vi mer landar i tre stycken på topp 10. Sedan är frågan om vi har ekonomi till några fler där.
Så här ser många av toppspelarnas huvudsakliga planering ut:
1-14 juli Wimbledon. 15-21 juli Båstad, 26 juli-11augusti OS i Paris.
I klartext, grästennis i London först, sedan OS-förberedelser på grus i Halland  lagom till säsongens höjdpunkt, OS, också på grus 
Dela
Christer Hult bugar och tackar, allt är serverat på guldfat.
– Det är fantastiskt att spelare kommer och frågar. Sedan vet man ju att de vill ha betalt. Men Båstad har gott renommé. 
I rekryteringsjobbet har han också hjälp av turneringsdirektör Magnus Norman. 
Sista ordet är inte sagt för allt hänger också på omkostnaderna. Toppspelarna vill ha en annan krona/euro.

Ökad budget

- Vi kan inte säga ja till alla som vill komma….
– Men det var därför som vi ökade budgeten med 30 procent i år. Vi visste att detta kunde hända.
- Jag tror vi kommer landa i tre spelare på topp 10. Sedan är frågan om vi har ekonomi till några fler där.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.