När idrottsungdomar fyller en stad

Göteborg är fyllt till bristningsgränsen av idrottsungdomar, det vet ni vid det här laget.  Så här ser det ut varje år.Detär handbollslag frånPartillecCup som har avslutats, men alla har inte hunnit lämna stan. Och nu kommer dagligen allt flera av  fotbollslagen i Gothia Cup, de som förbereder inledningen på på världens största fotbollsturnering för ungdomar. 

kan det bli mer Göteborg. En blå spårvagn och förväntansfulla idrottsungdomar.

Och än en gång,fler lag än någonsin  har anmält sitt intresse.

Sedan starten 1975 har över 1,3 miljoner deltagare varit med i turneringen. I år är det 44 200 personer från 74 nationer som deltar. 

Gothia Cup växer i alla avseenden.

Det kommer att spelas fotboll överallt, inte bara i Göteborg utan också i Mölndal, Kungsbacka, Partille och Alingsås. Dessutom är Lerum ny boendekommun. 

Av de 112 spelplanerna är Hagenplan, Öjersjö IP och Påvelunds IP nya. 

Liksom tidigare års Gothia Cup är SKF turneringens huvudpartner och SKF Arena på Heden är ännu större med plats för runt 10 000 åskådare. 

Också rekordstort är antalet matcher som livesänds i Gothia Cup-appen. 3 200 matcher från 56 planer filmas med AI-kameror så att nära, kära och andra intresserade kan följa matcherna var man än är. För att ro ett evenemang av Gothia Cups storlek i land krävs många människor. 2500 funktionärer, varav 550 är domare kommer att säkra kvalitén på evenemanget och ge besökarna minnen för livet.

Fakta

Höjdpunkter under veckan:

14 juli: Den stora ankomstdagen. Spelare och ledare anländer till Göteborg. Gothia Heden Center öppnar.

15 juli: De första matcherna spelas. Öppningsceremoni, klockan 20.00 på Nya Ullevi. Insläpp klockan 18.30.

16 juli: Gruppspelet fortsätter. Ledarfest 19.00 i Scandinavium. Prisutdelning Hall of Fame.

17 juli: Sista gruppspelsmatcherna. Slutspelet inleds.

18 juli: Slutspel. Gothia Special Olympics-finaler spelas på Heden.

19 juli: Fair Play Trophy delas ut på Heden. 

20 juli: Finaldag med matcher på Gamla Ullevi, Heden 4 och SKF Arena.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

  Agenten Daniel Wessfeldt, 67 år, Malmö -baserad, är utbildad guldsmed, men i dag företräder han främst idrottens stora stjärnor, som Paris-scenens svenska galjonsfigurer, simningens Sarah Sjöström och stavhoppets cirkusartist ”Mondo” Duplantis.,

Den nya ishallen på Mälarhöjdens idrottsplats invigs nästa vecka. Dert är ett efterlängtat tillskott för åtskilliga, konståkare, ishockeyfantaster och allmänhet. Den moderna anläggningen har 150 ståplatser för publik, solceller på taket, fri takhöjd på sex meter, yta för off ice-träning och ett föreningscafé. 

Kalmar har i tre dagar varit en ockuperad stad. Jätte-evenemanget Ironman har vänt upp och ned på allt i stan, där ca 60 0000 personer bor, men faktum är att Marcus Larsson,chef för enheten Evenemang och möten vid, Destination Kalmar hävdar: 

- Vi uppskattar antalet åskådare till 70 000!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Den globala TV-jätten tog över de översta våningarna  på det fadhionabla hotellet i Paris  för några månader sedan. Det var inledningen på den största tv-satsningen någonsin vid ett idrottsarrangemang. Projektet saknar jämförelse i omfattning och kostnader.

För ungefär ett år sedan gjorde Malmö FF en kanonaffär. Hugo Larsson värvades av Eintracht Frankfurt och MFF fick in 100 miljoner kronor i övergångssumma. Det var inte bara ett historiskt högt belopp i MFF utan också rekord i Allsvenskan.