Rekordvinst för hoppryttare

Kräver lönetak
i Premier League
- Vi måste införa ett lönetak!
Wigans ordförande Dave Whelan vill införa ett lönetak för lagen i den engelska fotbollens Premier League. Whelan säger också att han har stöd av flera klubbar.
- Det skulle vara bra med ett tak på 25-30 miljoner pund (345-415 miljoner kronor) att spendera på spelarnas löner under ett år, hävdar Whelan, enligt TT.
Han är trött på att Chelsea "köper" ligatitlar och menar att ett lönetak skulle reglera de sportsliga förutsättningarna bättre.
- Det är enda sättet att garantera en hälsosam konkurrens, säger Whelan.
- Jag är inte ute efter Chelsea, men om de fortsätter att dominera och vinna titlar de närmaste tre eller fyra åren då finns det en risk att hela Premier League ruineras. 


Sport-Expressens
nya radarteam
Sport-Expressen satsar på hockeyallsvenskan  med start onsdagen den 28 oktober. Nu har kanalen gjort klart med förre NHL-spelaren Magnus Arvedson som expertkommentator.
- Magnus blir bisittare, då Harald Lückner inte kan behålla jobbet som var expertkommentator då han inter att hinna jobba lika mycket för oss, säger redaktionschefen Ulric Svensson.Sport-Expressen.
Sedan tidigare är Magnus Nyström engagerad som kommentar och nu blir det alltså med Magnus Arvedson som bisittare. Arvedson har ett förflutet i Färjestad, Ottawa och Vancouver.


Färjestad gör
eget tv-program
Färjestad BK blir första hockeyklubb som startar webb-tv. Den 24 september är det premiär för studioprogrammet Magazinet Live på nätet, enligt SVTs hockeykväll.
- Vi har de senaste fyra åren satsat medvetet på vår sajt. Vi märkte att så fort vi la upp videomaterial på sajten så ökade antalet besökare rejält. På forumet diskuterades inslagen livligt och mer videomaterial efterfrågades ständigt, säger Färjestads press- och informationschef Jörgen Kalitzki.
Programledare blir Färjestadsprofilen Roger Johansson och inslagen består av intervjuer varvat med förinspelade inslag
Programmen finns på sajten under en vecka innan nästa produktion kan presenteras och det innebär att klubben har målet att göra något mer än 25 program.

Tips över
gränserna
Sedan den 1 oktober har Svenska Spel och Dansk Tipstjeneste ett samarbete. Konsekvensen är att Stryktipsets vinstpott ökar med cirka två miljoner kronor.
Stryktipset är lika traditionsrikt och etablerat i Danmark som i Sverige. Tidigare har parterna samarbetat vid VM- och EM-tips.
Samarbetet innebär:
- Vinstpotten ökar med cirka två miljoner kronor per vecka
- Svenska Spel är ansvarig administratör och väljer matcher. Kupongen är gemensam från vecka 39
- Spelstoppet flyttas fram till kl. 15:55 (tidigare kl.15:30) från och med vecka 37
 

Nya regler för
spel på hästar
V65 ersätter V5 på DD-banan måndag, tisdag, torsdag och fredag. V64 är tillbaka på onsdagarna, men med ett par nya intressanta förändringar. Det är höstens spelnyheter från ATG.
ATG:s styrelse har beslutat att V64 är tillbaka på onsdagarna på Solvalla medan V65 ersätter V5 på Dagens Dubbel-banan övriga vardagar.
På V65 blir fördelningen mellan sex och fem rätt 50-50 precis som i tidigare. Jackpot uteblir om ingen har sex rätt eller om utdelningen på fem rätt understiger 30 kronor. Radpriset är 1 krona. Jackpoten flyttas till ”samma dag” nästa vecka, det vill säga måndag till måndag och så vidare.
För V64 blir det en del förändringar mot tidigare. Fördelningen mellan vinstgrupperna blir 40-20-40 (tidigare 50-20-30) alltså samma fördelning som för V75. Radpris 1 krona. Lägsta utdelning blir 5 kronor (tidigare 10 kronor) och eventuell jackpot flyttas till kommande vecka. Dock med den nyheten att vid jackpot på fem och fyra rätt fördelas potten på alla tre vinstgrupperna kommande vecka.
Därutöver kan spelaren välja att enbart satsa på sex rätt (V6). Det innebär att när man lyckas få sex rätt vinner man 2,5 gånger V64-utdelningen på sex rätt, mot att man inte får någon vinst alls på fem och fyra rätt.
 

En givmild
Beckham
Hon trodde inte att det var sant. När Heather Allinson bad David Beckham om en autograf för att finasiera köpet av en rullstol till sin handikappade dotter fick hon i stället en check på över 30 000 kronor.
Den 40-åriga mamman från Norfolk tog en rejäl chansning när hon hade inte råd med att köpa den specialanpassade rullstolen till sin 5-åriga dotter Lucy som är cp-skadad.
Hon skrev brev till David Beckham och bad om en autograf – en autograf hon sedan tänkte sälja på auktion. Klanen Beckham reagerade. Victoria Beckhams mamma Jackie Adams meddelade att fotbollsstjärnan och hans fru ville betala rullstolen!
– De skickade en check och Lucy har fått sin rullstol. Man hör så mycket negativa saker om Beckhams, så jag vill att folk ska veta vad de gjort för oss. Jag kan inte tacka dem tillräckligt, säger Heather.


7,5 miljoner
i rekordpott
Malin Baryard är inbjuden till Las Vegas för att tävla om de största prispengarna nånsin. Världens 25 främsta hoppryttare ska komma till en nyinstiftad tävling. En miljon dollar finns i rekordpotten.
Den 14-15 oktober får Bayard konkurrens av bl a ryttare som Rodrigo Pessoa, Marcus Ehning, Nick Skelton och Meredith Michaels-Beerbaum.
Senast Malin Baryard tävlade i Las Vegas vann hon 358 000 kronor. Nu ska de 7,5 miljoner kronorna fördelas på fyra klasser och flera ryttare belönas i varje klass.


Björklövens
dyra räkning
Kammarrätten går på länsrättens linje och det betyder att IF Björklöven och spelaren Alexander Beljavskij tvingas betala. För klubben handlar det om 245.000 kronor i sociala avgifter i efterhand för "Sasja". Han själv drabbas av en skattesmäll på hundratusentals kronor.
Klubben och Beljavskij har överklagat länsrättens dom från 2003 till kammarrätten. Fallet gäller ersättning som utbetalats till en person i utlandet. En ersättning för agenttjänster, enligt klubben och Beljavskij, men skattemyndigheterna hävdar att pengarna kom hockeyspelaren till del. Kammarrätten instämmer.


Riskkapital
i Kif Örebro    
Kif Örebro gör ett unikt avtal av de allsvenska damfotbollsklubbarna. Kif ska skriva avtal med riskkapitalbolaget Spelarinvest AB, som sedan tidigare samarbetar med Örebro SK.     
Bolaget satsar pengar i klubben och får i utbyte del av övergångssumman om och när en spelare säljs vidare. I första läget gäller avtalet tre spelare, systrarna Kristin och Marie Hammarström samt Stina Segerström.    


Kampen om
en reporter
Kampen stod mellan Canal Plus och TV4. Nu har Tommy Åström valt ny arbetsgivare. Han blir programledare för Canal Plus lansering av serie A på söndagskvällarna.
Samtidigt som han fortsätter som reporter för Radiosporten ska han jobba för Canal Plus och Kanal 5.
- Med Canal Plus och Femman blir det en väldigt bra kombination med italienska ligan och Liga Europa, säger Åström.
Tillsammans med Pelle Blohm ska han leda Canal Plus nya studioprogram kring den italienska ligans matcher på söndagskvällarna.
- Liga Europa har flyttat till söndagarna där vi kör igång i Kanal 5 direkt efter den italienska matchen, säger Åström.
 

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.