Hockeyn bildar aktiebolag

VM gynnar arbetslösheten
Arbetslösheten i Tyskland är enorm och därför hyllas fotbolls-VM 2006. Bedömare anser att arrangemanget kommer att ge sysselsättning för 100 000 personer.
Arbetslöshet är ett av Tysklands största problem, då 5,2 miljoner människor (12,6 procent) saknar stadigt jobb. Fotbolls-VM genomförs 9 juni - 9 juli och även om investeringarna är omfattande vänts också intkterna bli stora när runt tre miljoner besökare kommer till landet under de här veckorna.


Ny Metro Sport aktuell
Gratistidningen Metro har från PRV fått utgivningstillstånd för två nya titlar, Metro Sport och Metro Motor. I dokumentationen uppges att tidningarna ska komma ut en gång i veckan, men Metro uppger inte när tidningarna kan bli aktuella.


AB Svenska Ishockey skapas
Svenska Ishockeyförbundet har beslutat att driva en del av verksamheten i ett helägt aktiebolag, AB Svensk Ishockey. Förändringen har godkänts av förbundets årsmöte och Riksidrottsstyrelsen.
- Skattesituationen för idrottsrörelsens kommersiella verksamhet har blivit alltmer komplicerad och oklar. Vi vill arbeta i en organisationsform där vi vet vilka legala förutsättningar som gäller, säger Christer Englund, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.

Konkursansökan mot Hammarby
En konkursansökan är inlämnad mot Hammarby handboll. Det är kronofogdemyndigheten som står bakom ansökan hos Stockholms tingsrätt. Hammarby har framgång i handbollsallsvenskan, men det samma gäller inte ekonomin. Klubben har skatteskulder på 268 091 kronor och dessutom har ett bussbolag krav på 80 479 kronor


Sport Sponsor expanderar
Sport Sponsor AB köper Eurovip AB i Uppsala. Eurovip är Sveriges ledande bolag inom kundlojalitetskort och har idag ca 400 företag anslutna. Köpeskillingen uppgår till ca 30 miljoner kronor och kommer i sin helhet att betalas med egna aktier. Eurovip beräknas 2006 omsätta ca 35 miljoner kronor med ett rörelseresultat på ca 5 miljoner kronor.


Dyrbar proffsdebut
Proffsdebuten blev inte vad Kalle Larsson hade tänkt sig. Han tvingades betala 8 000 kronor och uteslöts ur A-kassan. I Kenya skedde proffsdebuten och blev en dyr erfarenhet för denne boxare. Han fick 2 000 kronor för besväret, tvingades betala stallet 10 000 kronor och när han kom hem hade Kommunal stängt av honom från A-kassan under en månad för utredning. Hans förklaring att boxningen sker på fritiden och att han annars söker jobb dög inte.


Viasat sänder hockeyallsvenskan
Viasat Sport 1 börjar sända matcher den 30 oktober från HockeyAllsvenskan. Totalt ingår 26 direktsända 26 matcher under säsongen. Därtill kommer nyhetsbilder från Elitserien, analyser och debatt, främst på söndagar för att senare även gälla vardagsmatcher.
- Vi är väldigt glada att Viasat Sport vill satsa på HockeyAllsvenskan. Publikintresset har varit stort hittills, uppemot 50 procent över budget för några klubbar, och då känns det extra roligt att vi får ytterligare en TV-partner, säger Stefan Bengtsson, VD Hockeyallsvenskan.
Sport-Expressen har köpt 35 matcher från Hockeyallsvenskan och SVT24 har köpt 10 matcher från kvalserien i vår. När Viasat nu går in och köper 26 matcher så lägger de till en slant för att få first pick. Det innebär att Viasat inför varje omgång får välja först vilken match kanalen vill sända.


Alexander Beljavskij förlorade skattestriden. Det kan stå Björklöven dyrt. I Umeå anser skattemyndigheten att Björklöven försökt gömma undan hockeystjärnans lön från 1998 och 1999 genom att betala pengar till hans spelaragent i Lettland. Avsikten var att undkomma arbetsgivaravgifter och skatt. Det hjälpte inte att Björklöven, Beljavskij och hans spelaragent har vittnat om att han inte skulle få del av ersättningen som betalades till Lettland.
Nu är frågan vem som ska betala den halvmiljon som saknas, arbetsgivaravgifter om cirka 245 000 kronor och därtill Beljavskijs skatt på 742 950 kronor, som ska bli ca 300 000 kronor. Inräknar Med arbetsgivaravgifter innebär det minst en halv miljon kronor i utgifter för en redan hårt pressad klubb. 

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.