Hockeyn bildar aktiebolag

VM gynnar arbetslösheten
Arbetslösheten i Tyskland är enorm och därför hyllas fotbolls-VM 2006. Bedömare anser att arrangemanget kommer att ge sysselsättning för 100 000 personer.
Arbetslöshet är ett av Tysklands största problem, då 5,2 miljoner människor (12,6 procent) saknar stadigt jobb. Fotbolls-VM genomförs 9 juni - 9 juli och även om investeringarna är omfattande vänts också intkterna bli stora när runt tre miljoner besökare kommer till landet under de här veckorna.


Ny Metro Sport aktuell
Gratistidningen Metro har från PRV fått utgivningstillstånd för två nya titlar, Metro Sport och Metro Motor. I dokumentationen uppges att tidningarna ska komma ut en gång i veckan, men Metro uppger inte när tidningarna kan bli aktuella.


AB Svenska Ishockey skapas
Svenska Ishockeyförbundet har beslutat att driva en del av verksamheten i ett helägt aktiebolag, AB Svensk Ishockey. Förändringen har godkänts av förbundets årsmöte och Riksidrottsstyrelsen.
- Skattesituationen för idrottsrörelsens kommersiella verksamhet har blivit alltmer komplicerad och oklar. Vi vill arbeta i en organisationsform där vi vet vilka legala förutsättningar som gäller, säger Christer Englund, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.

Konkursansökan mot Hammarby
En konkursansökan är inlämnad mot Hammarby handboll. Det är kronofogdemyndigheten som står bakom ansökan hos Stockholms tingsrätt. Hammarby har framgång i handbollsallsvenskan, men det samma gäller inte ekonomin. Klubben har skatteskulder på 268 091 kronor och dessutom har ett bussbolag krav på 80 479 kronor


Sport Sponsor expanderar
Sport Sponsor AB köper Eurovip AB i Uppsala. Eurovip är Sveriges ledande bolag inom kundlojalitetskort och har idag ca 400 företag anslutna. Köpeskillingen uppgår till ca 30 miljoner kronor och kommer i sin helhet att betalas med egna aktier. Eurovip beräknas 2006 omsätta ca 35 miljoner kronor med ett rörelseresultat på ca 5 miljoner kronor.


Dyrbar proffsdebut
Proffsdebuten blev inte vad Kalle Larsson hade tänkt sig. Han tvingades betala 8 000 kronor och uteslöts ur A-kassan. I Kenya skedde proffsdebuten och blev en dyr erfarenhet för denne boxare. Han fick 2 000 kronor för besväret, tvingades betala stallet 10 000 kronor och när han kom hem hade Kommunal stängt av honom från A-kassan under en månad för utredning. Hans förklaring att boxningen sker på fritiden och att han annars söker jobb dög inte.


Viasat sänder hockeyallsvenskan
Viasat Sport 1 börjar sända matcher den 30 oktober från HockeyAllsvenskan. Totalt ingår 26 direktsända 26 matcher under säsongen. Därtill kommer nyhetsbilder från Elitserien, analyser och debatt, främst på söndagar för att senare även gälla vardagsmatcher.
- Vi är väldigt glada att Viasat Sport vill satsa på HockeyAllsvenskan. Publikintresset har varit stort hittills, uppemot 50 procent över budget för några klubbar, och då känns det extra roligt att vi får ytterligare en TV-partner, säger Stefan Bengtsson, VD Hockeyallsvenskan.
Sport-Expressen har köpt 35 matcher från Hockeyallsvenskan och SVT24 har köpt 10 matcher från kvalserien i vår. När Viasat nu går in och köper 26 matcher så lägger de till en slant för att få first pick. Det innebär att Viasat inför varje omgång får välja först vilken match kanalen vill sända.


Alexander Beljavskij förlorade skattestriden. Det kan stå Björklöven dyrt. I Umeå anser skattemyndigheten att Björklöven försökt gömma undan hockeystjärnans lön från 1998 och 1999 genom att betala pengar till hans spelaragent i Lettland. Avsikten var att undkomma arbetsgivaravgifter och skatt. Det hjälpte inte att Björklöven, Beljavskij och hans spelaragent har vittnat om att han inte skulle få del av ersättningen som betalades till Lettland.
Nu är frågan vem som ska betala den halvmiljon som saknas, arbetsgivaravgifter om cirka 245 000 kronor och därtill Beljavskijs skatt på 742 950 kronor, som ska bli ca 300 000 kronor. Inräknar Med arbetsgivaravgifter innebär det minst en halv miljon kronor i utgifter för en redan hårt pressad klubb. 

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.