Par 4 är Sveriges vanligaste golfhål

53 procent av alla golfhål i Sverige spelas som par 4. Landets längsta hål mäter 685 meter och längsta banan är Stadium Corse på Bro Hof Slott.

Över hälften, närmare bestämt 53 procent av alla golfhål på 18-hålsbanor i Sverige spelas som par 4. Näst vanligaste hålet är par 3 (26 procent) och därefter par 5(21 procent). Par 6 är det inte ofta man ser, men det finns 6st i Sverige, vilket betyder 0,05 procent av alla golfhål. Det visar myCaddie Golf Communitys undersökning av Sveriges golfbanor.

Sveriges längsta golfhål finns på Lövsättrabanan på Huvudstadens GK norr om Stockholm. Peggar man upp från gul tee där så har man hela 685 m kvar till flagg. Sveriges längsta par 5 finns på Österlen, sista hålet på Djupadalsslingan är 625 m från vit tee. Längsta par 4 och par 3 finns båda på Stadium Course på Bro Hof.

Stadium Course på Bro Hof Slott är även den längsta banan i Sverige totalt sett. Banan mäter hela 7 365 m från svart tee, men så ska man också arrangera Masters från och med 2010. Från vit tee är det Västra banan på Kristianstad GK som är längst, den spelas 6 818m, följd av Waxholm på 6 706m och Haninges Blå-Gula slinga som är 6 667 m lång. Medel för en svensk bana ligger på drygt 6 000m. Från gul tee är medellängden 5 564 m och från röd tee 4 775 m.

- Det är bra för golfaren att det finns så många olika längder och typer av banor att välja på, förhoppningsvis kan alla hitta en bana som passar, säger Robert Johansson på myCaddie.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Svenska Bandyförbundet har tagit beslutet att Västerås, och inte Uppsala, blir värdstad för SM-finalerna i bandy 2024. Den 15–16 mars  ska dam-, herr- och ungdomsfinalerna avgöras i ABB Arena Syd som är Sveriges största inomhusarena för bandy.

I Uppsala har man svårt att svälja förtreten. Uppgifter gör gällande att kommunen och näringslivet förlorar 25 miljoner på det uteblivna arrangemanget. Ett faktum som smärtar ännu mer då kommunen investerade 5,1 miljoner i evenemanget i fjol.

Far och son Andersson, Dennis och Fredrik, har i dag all anledning att jubla. I beslut i Högsta Förvaltningsdomstolen slås fast att ungdomsturneringar, typ Gothia Cup, fotboll och Partille Cup, handboll, inte ska erlägga resegarantiavgifter. Dennis och Fredrik kan jobba vidare som tidigare – precis som alla andra arrangörer av cuper och turneringar för idrottens unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen