Eurosport rekryterar ny chef

Fredrik Möller har fått den nya rollen som nordisk marknads- och kommunikationschef hos Eurosport. Kanalen har medvind och presenterar flera sändningsrättigheter än tidigare.

- Eurosport befinner sig mitt i en expansiv fas med med nyligen lanserade Eurosport 2 på danska samt vidareutveckling av eurosport.se och Eurosport Player.

Rättgheterna till Bundesliga när flera svenska toppspelare går till Tyskland, US Open i tennis med Robin Söderling som nästa vecka sänds exklusivt på Eurosport och Eurosport 2, därtill vinter-OS i Vancouver i februari 2010 och ovanpå allt detta mycket cykel och friidrott. Utbudet från kanalen växer och Fredrik Möller är enav flera nya medarbetare under det senaste året.

De senaste åren har Fredrik Möller främst arbetat med digitala projekt för b.la. SvenskaFans.com, Starcom Nordic och Tonium/Pacemaker.

- I och med med Eurosports ökade investeringar i Norden såg vi behovet av att tillsätta en mer övergripande strategisk marknadsroll. Vi har många nya och spännande rättigheter och tjänster som vi vill marknadsföra hårdare i regionen för att säkerställa att tittarna inte missar det bästa i sportvärlden, säger Amanda Evans, VD för Eurosport i Norden.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.