Från Luleå till hockeyförbundet

Samma dag som Luleå hockey meddelat att klubben bryter samarbetet med sina tränare, Roger Rönnberg och Roger Kyrö som tränat laget i tre år slutar, framkommer att Rönnberg blir ny huvudcoach för Juniorkronorna/Team 20.
Annons

Roger Rönnberg är inne på sin tredje säsong som assisterande coach för Tre Kronor och har tidigare varit assisterande coach för Juniorkronorna/Team 20 i två säsonger.

- Det är fantastiskt roligt att få chansen att jobba med ishockeyn på den här nivån. Vi är ett helt team med ledare från Tre Kronor till Juniorkronorna/Team 20 och Småkronorna/Team 18 som ska jobba med utveckling av svensk ishockey, säger Roger Rönnberg.

Han slutför den här säsongens arbete med Tre Kronor och Luleå HF och tillträder sedan arbetet som huvudcoach för Juniorkronorna/Team 20 den 1 maj 2010.

I Luleå ska en ny tränarkonstellation presenteras inom kort, skriver klubben i ett pressmeddelande. ”Roger Kyrö och Roger Rönnberg har genomfört sitt uppdrag med stor passion och har tagit ett stort ansvar för Luleå Hockey. Men vi ser det nu som något naturligt att respektive part går vidare med nya lösningar efter den här säsongen”, säger Lars "Osten" Bergström, sportchef i Luleå hockey.

Mitt i bedrövelsen kommer glädjebeskedet – RF och Fotbollförbundet  har lyckats skrapa ihop 35 miljoner kronor som delas ut som stöd  i stöd till de allsvenska lagen, Klubbarna i herrallsvenskan får dela på nästan 27 miljoner och de i damallsvenskan får  knappt 3 miljoner.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

I Jens Linds hyllade TV- dokumentär om Sven Tumba berättas om  en insamlingsstiftelse till förmån för barn och ungdomar i Sydafrika. Målbilden är att utföra en samhällsnyttig insats, bland annat genom att utbilda lärare och bygga skolor i Durban-regionen.

Det officiella namnet var Sven Tumba Sport for Education Insamlingsstiftelse.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.