Sensationell efterträdare till Simons

Svensk längdskidåknings marknadschef, Johan Sares, har precis sytt ihop ett miljonavtal med Team Sportia när han presenteras som ny klubbdirektör i Mora IK och därmed blir han den som efterträder Jan Simons.

Jan Simons har varit en profil i klubben i nära 36 år. Han inledde sin karriär i klubben som kanslist 1974. Hans sista stora uppgift blir att arrangera klubbens 75-årsjubileum den 28 augusti i år, uppger Dalarnas Tidningar.

Samtidigt är det klart att tränaren Harald Lückner blir kvar i ytterligare två år. Och nu kommer nyheten om en ny klubbdirektör.

Johan Sares är ett välkänt namn i hockeykretsar. Han började som materialförvaltare i Mora IK under fem säsonger varpå han hade samma syssla i Brynäs i nio säsonger. Därpå återvände han till Mora och fick jobbet som marknadschef. Han hade bl a ansvaret under klubbens fyra vintrar i elitserien.

2008 blev han värvad av Gunde Svan till längdåkningen där han började jobba som marknadschef den 1 augusti.

Nu blev måndagens nyhet att Team Sportia satsar på längdåkningen under fyra år Sares sista uppdrag inom skidåkningen. På tisdagen avslöjades att han llämnar längdlandslaget och marknadsarbetet för att jobba inom Mora IK.

- Jag har ett fantastiskt roligt jobb, men det här uppdraget är en stor utmaning, ett hedersuppdrag att få efterträda Jan som haft jobbet i 36 år, att få driva vidare det han byggt upp, säger Johan Sares till Dalarnas Tidningar.

Efter två tävlingssäsonger med skidlandslaget och som marknadschef tar han med sig lärdomar hem till Mora.

- Jag har lärt mig mycket under den här tiden på skidförbundet. Mitt arbete har varit mycket inriktat på stora företag, och där har jag lärt mycket som jag kommer att ha nytta av i mitt nya jobb i Mora IK.

Han är hockey-Sveriges mest omstridda person den här hösten. Han har idiotförklarats, och har anklagats för maffiametoder.

 Möt Ronnie Glysing, 67 år, med hockeybakgrund i både Djurgården och Hammarby och sedan 2012 ordförande i Hockeyettan, som organiserar 40 klubbar från Kalix i norr till Halmstad i söder.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friend Har gemensamt tagit initiativ till till panelsamtal med rubriken "Trygga Ledare" angående barn och ungas trygghet inom idrotten. Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna  och deklarerade:

- Det är inte farligt att ta i de här frågorna. Det är en ren nödvändighet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.