Då vill Zlatan vara hemlighetsfull

Denne Zlatan Ibrahimovic, alltid lika aktuell. Dagens rapport - Zlatan Ibrahimovic kallade lagkamrater som Iniesta eller Xavi för pajaser. Och så sker ett nytt försök att kartlägga hans ekonomi.
Var han än visar sig blir det uppmärksamhet, världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Foto: AP Photo/TT
Annons

 

Om nu Zlatan, hemkommen från Hongkong, sitter i Paris och råkar läsa det senaste om sig själv – ja, då är det frågan om han inte skrattar högt.

Det hemliga förblir hemligt, lite smått sipprar ut och bygger bara på allt snack och alla rykten om honom, och han ser hur vänner och bekanta håller tyst, oavsett hur mycket eller lite de vet eller tror sig veta.

Bara anta eller gissa

Om Zlatan, hans Helene och de två grabbarna kan vi bara anta vad de gör och hur de lever. Likaså om hur denne man lever, resonerar i dag och tänker inför framtiden.

Garanterat skrattar Zlatan när han läser om sin gamla lagkompis, ukrainaren Dmytro Tjygrinskij, som också gjorde en visit i i Barcelona. 

Han uppskattade Zlatan som lagkamrat, men berättar också hur denne kunde vara väldigt överlägsen mot Barcelonas stjärnspelae Iniesta och Xavi. 

- Han kunde säga, "hallå era pajaser, hur passar ni bollen", berättar Tjygrinskij för spanska Sport.        

Miljardär - utan bekräftelse

Här hemma har tidningen Veckans Affärer gjort ett ambitiöst försök att berätta om Zlatans pengar.

Det har redan tidigare hävdats att stjärnan är miljardär och nu hävdas det att han har spelat in 931 miljoner kronor under sina 15 proffsår. Till det kommer reklam- och sponsorintäkter, bokförsäljning och andra inkomster och då är den totala summan 1,2 miljarder kronor. 

Men här som vid många andra tillfällen framgår att journalister har mycket svårt att få uppgifter bekräftade. Människor i Zlatans krets vet vad som sker om någon bryter mot den regeln...

Rådgivare, jurister, vänner, släkt, ja, den outtalade regeln gäller alla. Utåt pratar man inte om Zlatan och därför framkommer så lite om hans privatliv.

Gjort olika investeringar

Veckans Affärer konstaterar att Zlatan via  sin dryga miljard på 15 år har investerar sina pengar i fastigheter, han gillar att njuta av livet genom att köpa bilar, unna sig privatflyg och vara mycket med sina familj.

Fastigheterna, allt från huset på Resarö, patriciervillan i Limhamn, kyrkan i Stockholm som ska bli till bostadsrätter, stugan i Offerdalsfjällen, skogsfastigheten på Dävensö till investeringar i ett hus i New York är ändå sånt som framkommit tidigare.

Zlatan har kontroll över sina finanser, han bryr sig verkligen inför och under investeringar.

Vid något tillfälle medgav han att ”det finns allt från statsobligationer till börsen till vanliga fonder. Det finns många saker”.

Hans kärna av människor

Han omges av varumärkesagenten Mika Lepistö, en svensk banknamn som vill vara anonym, agenten Mino Raiola, författaren David Lagercrantz, entreprenörerna Dan Olofsson  och några till, men uppenbarligen tar Zlatan själv besluten, troligen med sambon Helene Seger som delaktig.

Han fick tidigt rådet att låta Zlatan blir ett registrerat varumärke inom hela EU och han har under de senaste två åren gjort betydligt mera reklam än tidigare.  Länge var det bara som Nike gällde.

Zlatan trivs i strålkastarljuset, men affärerna vill han hålla dolda.

Thomas Ejderhov 

Mycket vill ha mera. Nu avslöjas att världens ledande fotbollsklubbar går samman och bildar en superliga. 

Klubbarna garanteras miljardbelopp. De har säkrat 6 miljarder dollar i lånefinansiering från storbanken JPMorgan, uppger källor för Financial Times.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Nu lanserar GIH en egen podd. Det första avsnittet bjuder på ett samtal om idrottsskador, idrottspsykologi och ishockey, med forskaren Ulrika Tranaeus och ishockeylegendaren Anders Hedberg 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.