Vill slippa förre managern

Inte nog med att säsongen har varit strulig. Nu stäms skidåkaren Calle Halfvarsson på 20 000 kronor av en tidigare manager.
Calle Halfvarsson ska möta sin förre manager i tingsrätten. Foto: TT

 

Calle Halfvarsson har stämts på 20 000 kronor i Tingsrätten av en person som kallar sig för Halfvarsson tidigare manager. 

Bestrider kravet

Men Halfvarsson bestrider kravet och skulden och hävdar i en skrivelse att managern har lurat honom på pengar.

- Vi hade ett samarbete förr. Han hjälpte mig med att fixa sponsorer, men vi hade ett samarbete utan kontrakt. Så för att göra en lång historia kort så har jag blivit lurad av honom, och det handlar om pengar och material. Det har inte skötts snyggt. Så vi avslutade vårt samarbete inför den här säsongen för att jag känner mig ordentligt lurad, säger Halfvarsson till Expressen.

- Men nu försöker han hitta kryphål i det här och försöker sätta dit mig av konstiga skäl. Jag förstår inte det.

Det råder olika uppfattningar om ett sms. 

Avslutade samarbetet

- Jag skriver att han får fakturera 20 000 kronor, tror jag det handlar om. Men det var på grund av att han påstod att han skulle fixa ett gäng sponsorer och jag trodde på honom i det här fallet. Så jag sa: "Vi avslutar samarbetet i dag, men om de här sponsorerna kommer in så får du fakturera 20 000", därmed finns det sms:et.

Halfvarsson säger att han kollade med de aktuella företagen och att det inte var aktuellt med några utbetalningar.

- Sen pratade vi i telefon och han frågade: "kan jag fakturera nu?". Då svarade jag: "ja, du kan fakturera, men du kommer inte få några pengar utbetalt förrän de här pengarna har kommit in". Det visade sig sen att det här var en ren blåsning. 

Nu kommer efterräkningarna. Statligt stöd har betalats ut i mångmiljonbidrag till idrottsföreningar, men hela tiden har det upprepats att det skulle ske en kontroll av beloppens riktighet. Enligt Tillväxtverket avviker två klubbar från mängden, Leksand Hockey och AIK  Bandy. 

Totalt har 80 svenska föreningar beviljats minst 1 miljon kronor vardera i permitteringsstöd.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friend Har gemensamt tagit initiativ till till panelsamtal med rubriken "Trygga Ledare" angående barn och ungas trygghet inom idrotten. Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna  och deklarerade:

- Det är inte farligt att ta i de här frågorna. Det är en ren nödvändighet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.