Golfmiljoner som bara försvann

Coronan har inneburit färre tävlingar för världens främsta golfspelare. Det märks också på deras bankkonton. HenrikStenson har spelat enbart sex tävlingar i år och erövrat 865 556 kronor. En väsentlig skillnad mot i fjol då han tog hem 28 418 185 kronor på 25 tävlingar. 

Den svenska stjärnans toppår var 2013 när han berikade sig med 58 051 690 kronor. Totalt under karriären har han spelat in 439 366 582 kronor, vilket är mest av alla svenskar.

Något mariga förutsättningar - även för Henrik Stenson.

Annars har Henrik  fullt upp med att försvara sig mot välkände golftränaren Hank Haney, som tränade Tiger Woods åren 2004-2010. Haney kritiserar Stenson i sin podcast.

ifrågasatte Stenson

- Om du inte kan slå bollen långt har sporten besegrat dig, säger han och tar Stenson som exempel.

- Stenson träffar många fairways eftersom han använder sin spoon på många utslag, sade Haney och bröt sedan ner statistiken och fortsatte:

- Det är inte speciellt viktigt att träffa fairways utan snarare ska en spelare slå så långt hen bara kan. 

- Fördelen du får från tee är förknippad med längd. Det är därför Rory McIIlroy och Dustin Johnson är där uppe och Bryson DeChambeau var nummer ett förra året.  

Stenson är känd för att vara sparsam med sin driver. Han slår dock nästan lika långt med sin spoon men det är inte några 300 meter.

Stenson kan få tyst på Haney vid kommande täving, Houston Open. Helgen som gick spelade Stenson Bermuda Championship men var tvungen att bryta på det andra varvet efter problem med höger häl. Skadan ådrog han sig vid pickle ball, ett padel-liknande spel.

Henriks torra humor

Tävlingen i Houston är inte prio 1 för svensken utan det är Masters Tournament veckan därpå.

- Lite spel och inget bra spel när vi spelar gör väl oss inte till någon stor favorit i förhandssnacket. Däremot tror jag mycket starkt på bäste svensk i Masters, säger han med sin torra humor.

Stenson är ende svensk i Masters.

Källa: Svensk Golf

Göran Söderlund

Fakta

 

Den längsta drive som uppmäts i tävlingssammanhang svarade Tiger Woods för 2002 på 18:e hålet på Plantation Course, Hawaii. Hans utslag mätte 455 meter.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.