Golfmiljoner som bara försvann

Coronan har inneburit färre tävlingar för världens främsta golfspelare. Det märks också på deras bankkonton. HenrikStenson har spelat enbart sex tävlingar i år och erövrat 865 556 kronor. En väsentlig skillnad mot i fjol då han tog hem 28 418 185 kronor på 25 tävlingar. 

Den svenska stjärnans toppår var 2013 när han berikade sig med 58 051 690 kronor. Totalt under karriären har han spelat in 439 366 582 kronor, vilket är mest av alla svenskar.

Något mariga förutsättningar - även för Henrik Stenson.

Annars har Henrik  fullt upp med att försvara sig mot välkände golftränaren Hank Haney, som tränade Tiger Woods åren 2004-2010. Haney kritiserar Stenson i sin podcast.

ifrågasatte Stenson

- Om du inte kan slå bollen långt har sporten besegrat dig, säger han och tar Stenson som exempel.

- Stenson träffar många fairways eftersom han använder sin spoon på många utslag, sade Haney och bröt sedan ner statistiken och fortsatte:

- Det är inte speciellt viktigt att träffa fairways utan snarare ska en spelare slå så långt hen bara kan. 

- Fördelen du får från tee är förknippad med längd. Det är därför Rory McIIlroy och Dustin Johnson är där uppe och Bryson DeChambeau var nummer ett förra året.  

Stenson är känd för att vara sparsam med sin driver. Han slår dock nästan lika långt med sin spoon men det är inte några 300 meter.

Stenson kan få tyst på Haney vid kommande täving, Houston Open. Helgen som gick spelade Stenson Bermuda Championship men var tvungen att bryta på det andra varvet efter problem med höger häl. Skadan ådrog han sig vid pickle ball, ett padel-liknande spel.

Henriks torra humor

Tävlingen i Houston är inte prio 1 för svensken utan det är Masters Tournament veckan därpå.

- Lite spel och inget bra spel när vi spelar gör väl oss inte till någon stor favorit i förhandssnacket. Däremot tror jag mycket starkt på bäste svensk i Masters, säger han med sin torra humor.

Stenson är ende svensk i Masters.

Källa: Svensk Golf

Göran Söderlund

Fakta

 

Den längsta drive som uppmäts i tävlingssammanhang svarade Tiger Woods för 2002 på 18:e hålet på Plantation Course, Hawaii. Hans utslag mätte 455 meter.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.