Golfmiljoner som bara försvann

Coronan har inneburit färre tävlingar för världens främsta golfspelare. Det märks också på deras bankkonton. HenrikStenson har spelat enbart sex tävlingar i år och erövrat 865 556 kronor. En väsentlig skillnad mot i fjol då han tog hem 28 418 185 kronor på 25 tävlingar. 

Den svenska stjärnans toppår var 2013 när han berikade sig med 58 051 690 kronor. Totalt under karriären har han spelat in 439 366 582 kronor, vilket är mest av alla svenskar.

Något mariga förutsättningar - även för Henrik Stenson.

Annars har Henrik  fullt upp med att försvara sig mot välkände golftränaren Hank Haney, som tränade Tiger Woods åren 2004-2010. Haney kritiserar Stenson i sin podcast.

ifrågasatte Stenson

- Om du inte kan slå bollen långt har sporten besegrat dig, säger han och tar Stenson som exempel.

- Stenson träffar många fairways eftersom han använder sin spoon på många utslag, sade Haney och bröt sedan ner statistiken och fortsatte:

- Det är inte speciellt viktigt att träffa fairways utan snarare ska en spelare slå så långt hen bara kan. 

- Fördelen du får från tee är förknippad med längd. Det är därför Rory McIIlroy och Dustin Johnson är där uppe och Bryson DeChambeau var nummer ett förra året.  

Stenson är känd för att vara sparsam med sin driver. Han slår dock nästan lika långt med sin spoon men det är inte några 300 meter.

Stenson kan få tyst på Haney vid kommande täving, Houston Open. Helgen som gick spelade Stenson Bermuda Championship men var tvungen att bryta på det andra varvet efter problem med höger häl. Skadan ådrog han sig vid pickle ball, ett padel-liknande spel.

Henriks torra humor

Tävlingen i Houston är inte prio 1 för svensken utan det är Masters Tournament veckan därpå.

- Lite spel och inget bra spel när vi spelar gör väl oss inte till någon stor favorit i förhandssnacket. Däremot tror jag mycket starkt på bäste svensk i Masters, säger han med sin torra humor.

Stenson är ende svensk i Masters.

Källa: Svensk Golf

Göran Söderlund

Fakta

 

Den längsta drive som uppmäts i tävlingssammanhang svarade Tiger Woods för 2002 på 18:e hålet på Plantation Course, Hawaii. Hans utslag mätte 455 meter.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.