Lättnad i ÖFK - skulden är borta

Sommaren 2019 lånade skuldtyngda Östersunds FK 6miljoner kronor av förre ordföranden Daniel Kindberg. På klubbens hemsida står det att det var mindre pengar än så, 4,5 miljoner. Nu har klubben betalat pengarna till Kindberg.

Pengarna lånades från Kindbergs bolag Daki AB och Nockt AB. 

- Vi är tacksamma för att vi under en längre fått låna dessa pengar men nu är de återbetalade och vi kan gå vidare, säger Michael Schahine, ÖFK:s vd.

Var kommer de 4,5 miljonerna från?

- Jag kan inte kommentera det än av respekt till alla som har gjort det här möjligt. Vi kommer så fort som möjligt med en helhetlig information. Det är ingen hemlighet, säger Schahine.

Kindberg dömdes av Ångermanlands tingsrätt till tre månaders fängelse för grov ekonomisk brottslighet och fem års näringsförbud den 5 november i fjol. Dessutom ska han och de två meddömda betala 13 miljoner i skadestånd till Fältjägaren och Östersundshem. Kindbergs advokat Ola Kullinger överklagade domen till hovrätten den 19 november. Hovrätten tar upp målet den 7 september 2021.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.