Martins belönad för allt slit

Det är när idrott blir som störst. Då lyckan och glädjen är total och människor gråter hejdlöst. Som ett resultat av engagemang och träning i oräkneliga timmar. Plötsligt uppstår stunden. 

Som när Martin Ponsiluoma, 26, lyckades samla ihop sig och ta ett silver i skidskyttets avslutande masstart i OS.

Martin Ponsiluoma, en överlycklig 26-årig silvermedaljör i OS

Skidskyttelandslagets tränare Jean-Marc Chabloz rämnade. Han kände sådan lycka och tillfredsställelse efter så mycket slit på mängder av träningspass med Martin att han varken ville eller kunde stoppa sinnets utlopp 

TV-bilderna fångade den excalterade tränaren. Han var helt hänförd över framgången, så salig av lycka. Omgivningen tog intryck och det slutade med att hela skidskyttelandslaget samlades i ett stort kramkalas.

- Som vi har slitit på träningar, som jag har tjatat om detaljer och som Martin ändå haft tålamod att lyssna och lära. Han har själv velat så mycket och nu är han här, konstaterade Chabloz  innan han rusade iväg och gav Ponsiluoma  ytterligare en kram.

Chabloz  ville ta hela världen i famn. De svenska skidskytteherrarna hade bara en chans kvar att få med sig en medalj hem från OS. Hoppet stod till Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma. Ponsilouma bommade i första skyttet, men sköt sedan fullt och hade bara norrmannen Johannes Thingnes Bö framför sig, En placering han kunde behålla och erövra silvret. 

Samuelsson sköt fullt fram till tredje skyttet, men efter en straffrunda sjönk han till femte plats. Efteråt var han nedstämd.

OS innebar inte någon medalj.

– Klart att jag är besviken att åka här ifrån utan medaljer. Jag har kämpat länge för det här, det är mycket känslor som kommer ifatt nu, tyckte en dyster Samuelsson.

Både han och omgivningen hade förväntningar. Femteplatsen i sprint var inte tillräcklig.

Sebastian insatser under säsongen har lovat mycket. Två segrar och tre placeringar bland de tre främsta i världscupen innebar att han hörde till favoriterna i OS.  

– Det är mycket blandade känslor, jag ärbesviken på mig själv men väldigt glad över Martins silvermedalj, framhöll Sebastian.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

2013 kom 216 888 åskådare på plats, 2017  ännu flera, nämligen 240 045 och nu, dagen innan premiären rapporteras 517 000 biljetter sålda. Damernas EM blir en succé, det står redan klart, rapporterar TT. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.