Martins belönad för allt slit

Det är när idrott blir som störst. Då lyckan och glädjen är total och människor gråter hejdlöst. Som ett resultat av engagemang och träning i oräkneliga timmar. Plötsligt uppstår stunden. 

Som när Martin Ponsiluoma, 26, lyckades samla ihop sig och ta ett silver i skidskyttets avslutande masstart i OS.

Martin Ponsiluoma, en överlycklig 26-årig silvermedaljör i OS

Skidskyttelandslagets tränare Jean-Marc Chabloz rämnade. Han kände sådan lycka och tillfredsställelse efter så mycket slit på mängder av träningspass med Martin att han varken ville eller kunde stoppa sinnets utlopp 

TV-bilderna fångade den excalterade tränaren. Han var helt hänförd över framgången, så salig av lycka. Omgivningen tog intryck och det slutade med att hela skidskyttelandslaget samlades i ett stort kramkalas.

- Som vi har slitit på träningar, som jag har tjatat om detaljer och som Martin ändå haft tålamod att lyssna och lära. Han har själv velat så mycket och nu är han här, konstaterade Chabloz  innan han rusade iväg och gav Ponsiluoma  ytterligare en kram.

Chabloz  ville ta hela världen i famn. De svenska skidskytteherrarna hade bara en chans kvar att få med sig en medalj hem från OS. Hoppet stod till Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma. Ponsilouma bommade i första skyttet, men sköt sedan fullt och hade bara norrmannen Johannes Thingnes Bö framför sig, En placering han kunde behålla och erövra silvret. 

Samuelsson sköt fullt fram till tredje skyttet, men efter en straffrunda sjönk han till femte plats. Efteråt var han nedstämd.

OS innebar inte någon medalj.

– Klart att jag är besviken att åka här ifrån utan medaljer. Jag har kämpat länge för det här, det är mycket känslor som kommer ifatt nu, tyckte en dyster Samuelsson.

Både han och omgivningen hade förväntningar. Femteplatsen i sprint var inte tillräcklig.

Sebastian insatser under säsongen har lovat mycket. Två segrar och tre placeringar bland de tre främsta i världscupen innebar att han hörde till favoriterna i OS.  

– Det är mycket blandade känslor, jag ärbesviken på mig själv men väldigt glad över Martins silvermedalj, framhöll Sebastian.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

Den 24 november avled ishockeylegendaren Börje Salming i sviterna av nervsjukdomen ALS. Börje Salming har hyllats stort ända sedan han berättade att han drabbats av sjukdomen under sommaren 2022. På lördag den 11 februari arrangerar TV4, Brynäs och Börje Salming ALS-stiftelse hyllningsmatchen Game for Börje i legendarens minne, där pengar samlas in till ALS-forskning.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.