Mest värdefulle spelaren lämnar

Med bara timmar före nedsläpp, i det som riskerar bli IK Oskarshamns sista match för säsongen, offentliggjordes att finske skyttekungen, Antti Suomela var klar för Lausanne i schweiziska National League.

-Det är rent ut sagt för djävligt. Om det är så att han ska gå dit. Det är dåligt riktigt dåligt. De gör så i Schweiz, det vet vi om, men jag tycker att det är illa, illa skött, sade IK Oskarshamns sportchef, Thomas Fröberg till tidningen Barometern.

Med bara timmar före nedsläpp, i det som riskerar bli IK Oskarshamns sista match för säsongen, offentliggjordes att finske skyttekungen, Antti Suomela var klar för Lausanne i schweiziska National League.

-Det är rent ut sagt för djävligt. Om det är så att han ska gå dit. Det är dåligt riktigt dåligt. De gör så i Schweiz, det vet vi om, men jag tycker att det är illa, illa skött, sade IK Oskarshamns sportchef, Thomas Fröberg till tidningen Barometern.

Fröberg riktade främst sin ilska mot Suomelas agent.

-Jag har talat med  honom och förklarat att tajmingen är den sämsta tänkbara.

På måndagskvällen  var Oskarshamn piskat att vinna mot Luleå i åttondelsfinal för att tvinga fram en tredje och direkt avgörande match på tisdagen. 

Antti Suomela, 29 år, är lagets ledande spelare, 37 mål den här säsongen, och framröstad av SHL:s spelare till vinnare av  Guldhjälmen, den årliga utmärkelsen till säsongens mest värdefulla spelare. Det är ligans samtliga spelare som  utser vinnaren.

-Det har varit en fantastisk säsong för mig. Jag har haft förmånen att spela med Patrik Karlkvist och Antti Oksanen.

- Vi fann en kemi tidigt på säsongen, vi tänker ishockey på samma sätt, då blir allt mycket lättare. De har verkligen en stor del i det här priset. Det är en stor ära, var Suomelas kommentar till SHL-spelarnas val..

Guldhjälmen har delats ut sedan säsongen 1985-86 och förste pristagare var HV 71:s finske back, Kari Eloranta. Förra säsongen  belönades Max Veronneau, Leksand. Efter en succésäsong i just Oskarshamn flyttade Veronneau till Dalarna , också det en övergång som presenterades tidigt.

I Lausanne väntas Suomela få rollen som förste center, sedan tidigare finns Robin Kovacs i laget och assisterande tränare är Peter Andersson.  Samtidigt som Suomelas namn presenterades bekräftades även en övergång för backen Christian Djoos från Zug. Båda har skrivit två års kontrakt.

I Oskarshamn får Thomas Fröberg bygga en ny första- kedja för kommande säsong. Ett plus är att Patrik Karlkvist redan har knutits upp på ett kontrakt över sex säsonger.  Med en månadslön i storleksordningen 250 000- 300 000 kronor.

Det är inte känt vad Lausanne har erbjudit Antti Suomela. Klart är att schweizer franc väger betydligt tyngre än vad Thomas Fröberg kan erbjuda i vår svenska krona.

 

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Elitloppet och hade en efterlängtad revansch och de fem segermiljonerna  i sikte. Inledningen stärkte förväntningarna, kusken Örjan Kihlström styrde till spets och tränaren Daniel Redén log. Men franska stjärnhästenHorsy Dream med Eric Raffin stod för en våldsam speed och sänkte Europarekordet när han vann på 1.08,0!

” Som ett jetplan kom, kommenteradeÖrjan Kihlström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.