Reinfeldt får tunga röster

 Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

- Vi står också bakom förbundsstyrelsens svar gällande den s.k. Göteborgsmotionen.  Ärendet behöver utredas ytterligare, för ställningstagande vid årsmötet SvFF-mötet 2024, meddelar Lars Ekholmer ordförande i Stockholm. 

Även i Göteborg tycks Reinfeldt vinna röster, sedan Göteborgs tydliga första val, Caroline Waldheim, hoppat av och släppt sina ambitioner att bli SvFF:s första kvinnliga ordförande.

Bert Andersson, ordförande i Göteborg, säger till GP att röster i styrelsen helst ser att Reinfeldt har distriktets stöd den 25 mars då, SvFF har årsmöte.

Göteborg har elva av de 259 röster som avgör ordförandevalet.

Inom Göteborgs-distriktet finns uppfattningen att motkandidaten, UEFA-veteranen Lars Christer Olsson, 73 år,  har varit otydlig vad gäller distriktets egen motion; en annan ekonomisk fördelning av de 650 miljoner kronor som elitklubbarnas tv – och spelavtal är värda årligen.

 Göteborg har uppfattningen att 120-160 miljoner kronor årligen ska komma den breda fotbollsrörelsen till del.

-Det tycks oss att Lars Christer Olsson har varit lite tydligare med att han ogillar vår motion. Men har inte sagt vad han vill göra i stället, säger Bert Andersson, tillika vice ordförande i SvFF.

Fredrik Reinfeldts uppfattning i frågan är oklar, då han avböjer alla intervjuer före den 25 mars.

Skåneboll är efter Stockholm och Göteborg tredje största distrikt att rösta. Skåne hade som första val, Helene Barnekov. Hon har också dragit sig ur processen och frågan är förstås var Skånes 15 röster kommer att läggas – på Reinfeldt eller Lars-Christer Olsson.

Ordföranden Martin Åkerman vill inte avslöja Skånes val av kandidat.

-Vi har två mycket kompetenta kandidater där en av dem, Lars Christer Olsson sitter på en otrolig kompetens inom fotbollen. Den andre kandidaten, Reinfeldt, står för förnyelse, säger Martin Åkerman.

-Göteborgsmotionen innehåller aspekter som direkt berör oss i Skåne med vårt stora breddutbud. Det är en komplicerad fråga, och vi vill gärna se en konsekvensanalys  av vad  motionen skulle innebära.

- Vi har bestämt oss, men vårt val kommer inte att offentliggöras förrän vid omröstningen, meddelar Martin Åkerman.

Det är Västerbottens distrikt som föreslagit Lars-Christer Olsson. Ordföranden Tommy Bodin har i intervjuer med Idrottens Affärer framhållit att stödet till Lars Christer Olsson är orubbligt och ska föras ända in i ”kaklet”.

Lars Christers bakgrund, som tidigare ordförande SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll, gör det troligt att elitklubbarna väljer honom före Reinfeldt. Allsvenska Elfsborg har öppet deklarerat sin ståndpunkt.

Lars Christer Olsson har i ett öppet brev till fotbolls-Sverige, publicerat i sin helhet i Idrottens Affärer, klargjort vad han vill  med SvFF:s ordförande klubba.

Fredrik Reinfeldt har varit fåordig och inte ens vid valberedningens presskonferens gav han svar om vad han vill med svensk fotboll.

Att Stockholm och Göteborg, samt eventuellt Malmö, ger Reinfeldt sitt stöd är en fingervisning om en hård kamp den 25 mars.

Totalt ska 259 röster avges av 24 distrikt samt föreningar anslutna till SEF

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Du slår för långt, Ludvig! Golfvärldens svenska stjärnskott, Eslövs Ludvig Åberg, 24 år, och rankad 32 i världen, tillhör den kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked -   att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som begränsar längden på bollen färd mot hål.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I i Mjällby AIF finns i dag en stolthet och förväntan som kommer att vägleda klubben framöver.Fullt berättigat eftersom klubben är så stärkt.  AIF har presenterat ett  stort och unikt samarbete med Mellby Gård AB som går in som huvudsponsor till föreningen från och med 2024. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027. Det är klubbens största sponsorkontraktet någonsin.

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen