Skidspårens verkliga kung

I skidspåren har en 27-årig gutt herraväldet.

Båda två ökar ständigt sina mångmiljoninkomster. Hittills i år har johannes Kläbo ökat sin inkomst med 7 miljoner norska kronor, rapporterar tidningen VG.

– Hur säsongen än slutar gör jag min bästa säsong någonsin, säger Kläbo.

Han har tjänat cirka 22 miljoner det senaste året, mycket tack vare ett mycket lukrativt kontrakt med Uno-X. Det ska vara ett av de största sponsorkontrakten någonsin i Norden och ge honom 25 miljoner i fem år. Därtill har han ett avtal med Craft som ger honom 3 miljoner. Men det finns också ett antal rännilar där pengarna ständigt gör honom glad. Som mindre sponsoravtal, event-intäkter, stipendiepengar, lägerbidrag och prispengar (bland annat knappt 700 000 kronor i VM) Totalt blir det 22 miljoner.

Naturligtvis äe han belåten med hur skidåkningen berikar honom.

Han är noga med att uttrycka sin uppskattning:

– Hur säsongen än slutar gör jag min bästa säsong någonsin, betonade han efter VM.

Där förmådde han ändå inte vinna någon individuell distanstävling. Men han påpekade:

– Även om det finns andra norrmän som slår mig är jag åtminstone säker på att jag har tagit ett steg i rätt riktning.

Det bör i påpekas att han ändå erövrade tre guld, ett silver och ett brons under skid-VM Planica och belönade sig själv med 688 000 kronor i prispengar. I färskt minne har han ocksåi nsatserna i Världscupen som har gett honom 2,8 miljoner kronor. Vid årsskiftet vann han Tour de Ski för tredje gången  

 

Men prispengarna från VM och världscupen utgör bara 3,5 miljoner av de totalt 22 miljoner som Kläbo sägs tjäna i år.  

Skidsuveränenhar också investerat hemma i Trondheim.  2019 flyttade han hemifrån och köpte då tillsammans med sambon ett hus. Inte nog med det, när grannhuset i Byåsen blev till salu köpte han också det, för 13,1 miljoner

Sedan belönade han sig själv med ett stuga i Skeikampen, varifrån han har visat bilder på sin YouTube-kanal vid flera tillfällen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.