Skidspårens verkliga kung

I skidspåren har en 27-årig gutt herraväldet.

Båda två ökar ständigt sina mångmiljoninkomster. Hittills i år har johannes Kläbo ökat sin inkomst med 7 miljoner norska kronor, rapporterar tidningen VG.

– Hur säsongen än slutar gör jag min bästa säsong någonsin, säger Kläbo.

Han har tjänat cirka 22 miljoner det senaste året, mycket tack vare ett mycket lukrativt kontrakt med Uno-X. Det ska vara ett av de största sponsorkontrakten någonsin i Norden och ge honom 25 miljoner i fem år. Därtill har han ett avtal med Craft som ger honom 3 miljoner. Men det finns också ett antal rännilar där pengarna ständigt gör honom glad. Som mindre sponsoravtal, event-intäkter, stipendiepengar, lägerbidrag och prispengar (bland annat knappt 700 000 kronor i VM) Totalt blir det 22 miljoner.

Naturligtvis äe han belåten med hur skidåkningen berikar honom.

Han är noga med att uttrycka sin uppskattning:

– Hur säsongen än slutar gör jag min bästa säsong någonsin, betonade han efter VM.

Där förmådde han ändå inte vinna någon individuell distanstävling. Men han påpekade:

– Även om det finns andra norrmän som slår mig är jag åtminstone säker på att jag har tagit ett steg i rätt riktning.

Det bör i påpekas att han ändå erövrade tre guld, ett silver och ett brons under skid-VM Planica och belönade sig själv med 688 000 kronor i prispengar. I färskt minne har han ocksåi nsatserna i Världscupen som har gett honom 2,8 miljoner kronor. Vid årsskiftet vann han Tour de Ski för tredje gången  

 

Men prispengarna från VM och världscupen utgör bara 3,5 miljoner av de totalt 22 miljoner som Kläbo sägs tjäna i år.  

Skidsuveränenhar också investerat hemma i Trondheim.  2019 flyttade han hemifrån och köpte då tillsammans med sambon ett hus. Inte nog med det, när grannhuset i Byåsen blev till salu köpte han också det, för 13,1 miljoner

Sedan belönade han sig själv med ett stuga i Skeikampen, varifrån han har visat bilder på sin YouTube-kanal vid flera tillfällen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.