Med Blåvitt och Torbjörn började allt

"You’ll Never Walk Alone", Liverpools hyllade hymn som tillkom i engelsmännen Hammersteins och Rogers musikal Carousel1945 och sedan återkom  med stor kraft efter Hillsborough-katastrofen, då en ensam körpojke gav tröst och hopp till en stad i sorg och fick nästan 30 000 Personer att enas i sången.

På lördagen hördes sången över Liverpool igen och i centrum på Anfield stod Sven-Göran Eriksson.

Sven-Göran Eriksson tillsammans med Torbjörn Nilsson med UEFA-bucklan i Hamburg 1982 Foto: Claus Gertsen/Scanix

"You’ll Never Walk Alone", Liverpools hyllade hymn som tillkom I " engelsmännen Hammersteins och Rogers musikal Carousel1945 och sedan återkom  med stor kraft efter Hillsborough-katastrofen, då en ensam körpojke gav tröst och hopp till en stad i sorg och fick nästan 30 000 Personer att enas i sången.

På lördagen hördes sången över Liverpool igen och i centrum på Anfield stod Sven-Göran Eriksson.

Torkade tårar

Klart att han påverkades. Han tog upp en näsduk och torkade tårar när han också fick stående ovationer och sången hördes över planen.

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson meddelade tidigare i år att han drabbats av cancer och att han kanske har ett år kvar att leva. Då framkom  arr han länge haft drömmen att träna Liverpool Nu kom dagen då Drömmen förverkligades

Många publikfavoriter hade kommit till matchen och fyllde ett lag från Liverpool och ett från Ajax.

– Det här är gåshud, sa  Hasse Backe, som tidigare varit tränarkollega med Svennis, i TV4 Plays sändning av matchen.

Han fortsätter:

– Han fick en enorm uppskattning. Men så är han också en otroligt omtryckt person. Jag tror bara han känner enorm tacksamhet att det kunde bli så här.

– När jag pratar med honom så känns han väldigt pigg. Han är alltid positiv. Och det är bara så. Det är den generösa människa som ”Svennis” är

Svennis fick i alla fall fira en seger i sin kanske sista match på tränarbänken. Liverpool vann med 4–2. 

Sedan han berättade om sin sjukdom har IFK Göteborg tagit beslutet att namnge en läktare på Ullevi till ”Svennis och i sommar ska det komma både en bok och en film om honom.

Ynglingen som älskade fotboll, sporten som tog honom till från Torsby till storklubbar som IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City, Guangzhou, Shanghai och landslag som England och Mexiko.

Lurad på 100 miljoner

Uppgifter gör gällande att han tjänade 200 miljoner, men han blev lurad på 100 av sin förre ekonomiska rådgivare, Samir Khan.

”Svennis” har aldrig glömt bort sitt ursprung. Hans största trygghet finns hemma  Torsby och sin gård,Björkenäs.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.