Ett jobb Helena har längtat efter

Först kom nyheten att Helena Ekholm skulle sluta som expertkommerntator vid skidskyttesändningar i SVT. Det dröjde inte många timmar innan förklaringen framkom. Helena har fått jobb som projektledare på Svenska Skidskytteförbundet .

"Jag har länge varit sugen på att jobba inom Svenskt Skidskytte, säger Helena, och när chansen nu dök upp så kändes det som ett perfekt tillfälle. Jag ser verkligen framemot att få jobba nära den sport som ligger mig varmast om hjärta"

Helena Ekholm med maken David Ekholm Foto Erik Mårtensson /TT

Helena Ekholm byter jobb

Verksamheten inom Svenskt Skidskytte växer och nu anställs Helena Ekholm för att driva flera utvecklingsprojekt.

Helena Ekholm ny projektledare på Svenska Skidskytteförbundet Fri att använda

under de senaste åren har hon dels drivit eget företag inom hälsa och personalvård parallellt med rollen som expertkommentator i SVT. Samtidigt har förbundets verksamhet vuxit i omfattning och nu sker en investering i de administrativa stödfunktionerna för att kunna fortsätta den utvecklingen. 

Helena har en ekonomiutbildning i grunden och viua hennes yrkeserfarenhet och administrativa styrkor innebär dcet en förstärkning hos förbundet.

- Det här känns som en väldigt bra rekrytering för Skidskyttet, säger Generalsekreterare Rikard Grip. Helenas yrkesmässiga bakgrund i kombination med hennes kunskap om skidskytte både som aktiv och föreningsledare gör henne som klippt och skuren för den nya rollen.

Det är flera nya och omfattande projekt som ska hanteras för att skapa både aktivitet och idrottsglädje i hela skidskytterörelsen. 

.- Parallellt med dessa ska Helena  stärka befintliga projekt såsom Sverigepremiären och IBU Cup i Idre Fjäll.

Helena är själv mycket nöjd:

- Jag har länge varit sugen på att jobba inom Svenskt Skidskytte, säger Helena, och när chansen nu dök upp så kändes det som ett perfekt tillfälle. Jag ser verkligen framemot att få jobba nära den sport som ligger mig varmast om hjärta.

hon tillträder tjänsten den 1 september 2024.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.