Cocktail och frukost vid hästhagen

I hästsport har H&M hittat sin sport. Det är här och ingen annanstans i sportvärlden som H&M syns. En stark bidragande orsaken stavas Malin Baryard. När klädföretaget och ridstjärnans vägar korsades upptäcktes möjligheterna.
- Ryttarna är bra förebilder eftersom de kan vara aktiva högt upp i åldrarna. Dessutom är ridsport den enda OS-gren där män och kvinnor tävlar på lika villkor, sa Petra Leijon, marknadsansvarig på H&M till Dagens Nyheter i samband med Falsterbo Horseshow.
H&M och SEB var de stora sponsorerna som bidrog till drygt 6 miljoner i sponsringsbudget.
Medan SEB bl a välkomnade ett tusen personer på cocktailparty i samband med egna Grand Prix har H&M namngett det stora derbyt. Men framför allt syntes H&M med alla affischer med Malin Baryard.
Falsterbo Horseshow har vuxit de senaste åren. Jämfört med 1999 var fjolårets budget om 12,9 miljoner kronor en fördubbling. Biljetter och sponsorer står för intäkterna, varav hälften kommer från partners. I år räknar arrangörerna med ytterligare plus.

Just de senaste fem åren och dess betydelse beskriver hästsportens expansion i alla olika bemärkelser.
Inte nog med alla ridhus som har byggts överallt i landet, jakten på hästgårdar i Sverige är ett annat uttryck för ett oerhört stort intresse.
Många företag har en stor ch köpstark kundgrupp i hästfolket med familjemedlemmar i alla åldrar.
Mäklarna har gjort goda affärer när kapitalstarka pappor och mammor vill skaffa gårdar med stall där främst dottern kan ha sin egen häst. Priserna på gårdar har stigit med 30 procent under de senaste åren.
Vid Falsterbo Horseshow hade mäklaren Ulla Wrede satsat stort och bjudit in 130 personer på lördagsfrukost på dressyrläktaren under sin egen Wrede Cup. Allt för att söka nya köpare, men också nya objekt eftersom efterfrågan är större än tillgången på gårdar.
Totalt runt tävlingsbanorna fanns 175 utställare av en mängd varor och intressen som tilltalar hästfolket.
 

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Det är vad vi har tjatat om här på sajten i flera år.  Medvetandet om betydelsen av evenemang – i klubben, i förbundet, i kommunen. Nu vaknar man lite varstans i Sverige. När RF för nionde gången arrangerar "Mötesplats Idrott och destination"för att skapa förutsättningar för flera idrottsevenemang är intresset större än någonsin. I klartext, alla borde vara där, alla är där. Ambitionen växer. Det påvisas av 125 anmälda personer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.