Han jagar företag

I dagarna sitter Stefan Lindeberg på Sveriges Olympiska Kommité och skickar ut fakturor till en rad företag som har missbrukat OS-ringarna. Det slutliga beloppet blir anseenligt utan att han vill avslöja exakta storleken.
Det är samma visa vid varje OS. Företag använder de olympiska ringarna i marknadsföringen utan att vara sponsor till Sveriges Olympiska Kommité. Och då blir det varumärkesintrång.
Matvaror, bilar, elektronikprodukter är exempel på produkter som marknadsfördes under spelen i Aten.
I efterhand har SOK noterat övertrampen och nu skickas räkningarna från kansliet vid Stadion i Stockholm.
Cirka 30 företag får betala i efterhand.
- De flesta är förstående. De inser orsak och verkan.
OS-truppens alla föreberedelser finansieras av SOK:s sponsorarbete där företag i gengäld får tillgång till ringarna.
1996 tog SOK varumärkesskydd hos Patent- och registreringsverket för bokstäverna OS i 14 olika klasser av varor och tjänster. Skyddet gäller också de olympiska ringarna och vissa andra olympiska begrepp. Det finns undantag för tidigare etablerade företag och produkter med olympiskt relaterade namn. Samma regler finns inom EU och internationellt. 
 

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Det är vad vi har tjatat om här på sajten i flera år.  Medvetandet om betydelsen av evenemang – i klubben, i förbundet, i kommunen. Nu vaknar man lite varstans i Sverige. När RF för nionde gången arrangerar "Mötesplats Idrott och destination"för att skapa förutsättningar för flera idrottsevenemang är intresset större än någonsin. I klartext, alla borde vara där, alla är där. Ambitionen växer. Det påvisas av 125 anmälda personer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.