IMG tvingades backa

Det blev inga affärer med vare sig Malmö FF eller IFK Göteborg. Från ursprungliga mål om 300 miljoner i intäkter för IFK Göteborg och 600 miljoner för Malmö FF återstår ett rivet avtal för IMG.

Det blev inga affärer med vare sig Malmö FF eller IFK Göteborg. Från ursprungliga mål om 300 miljoner i intäkter för IFK Göteborg och 600 miljoner för Malmö FF återstår ett rivet avtal för IMG.

 

Inom några månader tvingas IMG tillsammans med klubbarna att tillkännage att det inte blir något samarbete.

IFK och IMG nådde sin överenskommelse så sent som i oktober. Arbetet startade omgående med sikte på denna säsong och med en avsiktsförklaring om en fortsättning. IMG tog ansvar för klubbens marknadsföring. Samma modell gällde i MFF och gemensamt för båda klubbarna var att nya arenor skulle gynna affärsverksamheten.

 

Men klubbarnas företrädare har deklarerat att det tilltänkta affärssamarbetet inte gav något och det har också framkommit att själv arbetet över huvudtaget inte fungerade. Två olika världar möttes och umgänget blev konstlat för att till slut upphöra.

Ursprungligen har det talats om att svensk fotboll kan tjäna så mycket mera pengar. Det var vad IMG framhöll när kontakterna togs med föreningarna. Uppenbarligen var den prognosen överskattad.

 

Martin Englund, vd för IMG i Skandinavien, gör ett försök att förklara,

- Vi vet vad vi sysslar med. Vi har varit i den här branschen längre än någon annan och är världsledande. Det är klart att det lär väl återspegla vårt agerande i vissa fall. Jag tycker nog man kan säga att vi är en rättvis och kanske i vissa lägen krävande affärspartner.

 

Englund snuddar vid förklaringar som supporterbråk vid matcher, försenade arenaprojekt och nya arbetsformer där det är svårt att veta vilka förväntningar som ska gälla.

- Men fotbollen har en extremt stark ställning. I jämförelse med våra grannländer så har Sverige en positiv utveckling framför sig, säger Martin Englund till TT.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.