SAS satsar 55 miljoner på Masters

I dag avslöjas att SAS blir huvudsponsor och satsar 55 miljoner kronor för att SAS Masters ska bli en av de främsta golftävlingarna. Samtidigt står det klart att sponsorbeloppet är ett av de största någonsin inom svensk idrott.
Scandinavian Masters förvandlas till SAS Masters, enligt en femårig uppgörelse mellan parterna. Flygbolaget blir titelsponsor med målet att de främsta spelarna ska komma till Sverige.

 

- Det här är det största sponsringsavtalet i nordisk golfs historia, säger en mycket nöjd Fredrik Nilsmark, vd för Scandinavian Masters.

Han är mannen som har lyckats ro hem kontraktet efter mycket bearbetning av SAS och de främsta beslutsfattarna.

 

Flygresenär - och golfare 

- Vi får stor internationell uppmärksamhet. Målet för oss är ju att få fler flygpassagerare och möjlighet att profilera våra europeiska golfdestinationer, säger Erik Knudsen, sponsorchef på SAS Group, enligt sajten golf.se.

- Våra kunder är väldigt intresserade av golf, och genom Scandinavian Masters når vi stor del av vår målgrupp. Det är ett stort värde för oss att vara titelsponsor till Europas mest spektakulära golfevent,

För 55 miljoner får SAS en framträdande exponering i all kommunikation. Att komma över tävlingstiteln blev avgörande i diskussionerna. Dessutom äger SAS den svenska touren som Masters ordnar.

SAS har också uttalat ett bestämt mål:

- Vi vill se ett starkare startfält, men det kommer det förmodligen att bli 2008. Scandinavian Masters blir en viktig tävling eftersom det är Ryder Cup en månad senare, och det gäller för spelarna att ta sig in i laget, säger Erik Knudsen.

Volvo har en stark tradition som golfsponsor. Från 1995 till och med 2002 hette tävlingen just Volvo Scandinavian Masters. Bolaget var också huvudsponsorer för LET-tävlingen Scandinavian TPC hosted by Annika. Med både SAS och Skandia hoppade av efter tre år.

 

Mera rock´nroll 

Fredrik Nilsmark fortsätter på den inslagna linjen att det ska hända mera vid och runt en golftävling. Han fick gehör från både åskådare och media vid senaste tävlingen på Arlandastad och nu växer förutsättningarna avsevärt inför den kommande tävlingen på samma bana.

- Vi tycker att det ska vara lite rock'n roll och cirkus kring en golftävling, men det ska göras seriöst. Det var ett fantastiskt bra event, men vissa saker var mindre bra, som uppmärksamheten kring John Daly och hans alkoholbruk, säger Knudsen.

En ny titelsponsor och nya miljoner innebär att det yttersta målet blir mera realistiskt, det att locka Tiger Woods.


 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.