Team Sportia Blåvitts huvudsponsor

IFK Göteborg har klart med ytterligare en ny huvudsponsor inför 2008. Team Sportia har tecknat ett treårsavtal med svenska mästarna och därmed är har klubben nått sitt mål om fem ledande huvudsponsorer.
Tidigare i höst gjorde IFK Göteborg klart med Kia som en ny huvudsponsor. Nu ingår även Team Sportia i den gruppen.

IFK Göteborg har under fem år haft Team Sportia som officiell sportkedjepartner. Nu utökas och förstärks samarbetet i och med att Team Sportia blir en av IFK Göteborgs fem huvudsponsorer inför 2008.
- Team Sportia är en mycket spännande sportkedja som satsar på fotboll och föreningsliv och att ha dem som partner till IFK Göteborg känns både bra och naturligt, säger Hans Lundberg, marknadsansvarig i IFK Göteborg.
Avtalet innebär bland annat att Team Sportia även de närmaste tre åren ska leverera material till IFK Göteborg. De kommer dessutom att exponeras på matchdräkten från 2008. Tillsammans driver Team Sportia och IFK även en fotbollsskola. Samarbetet ska också hjälpa IFK Göteborg att ta ytterligare steg mot att bli ledande inom souvenirförsäljning.
- Det faktum att IFK Göteborg satsar väldigt mycket på sina ungdomar ligger helt i linje med våra värderingar och vad vi vill stå för, säger Robert Kindstrand, marknadschef på Team Sportia.
Övriga fyra huvudsponsorer är ICA, Kia, Adidas och SKF.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.