Hammarby får ny tröjreklam

Finlux och Hammarby Fotboll har undertecknat ett samarbetsavtal där Finlux blir ny huvudsponsor och pryder bröstet på den nya matchtröjan.
Finlux har på ett år blivit ett av de tio starkaste varumärkena på platt-TV i Sverige och tar stadigt nya marknadsandelar. Under 2008 lanseras även bärbara datorer och vitvaror på svenska marknaden. Företaget ägs av Vestel som är världens tredje största tv-tillverkare.

 

- Finlux är tillbaka med kraft på den nordiska marknaden och det vill vi visa genom samarbetet med Hammarby. För att slåss i den högsta toppen behöver varumärket stärkas och därför är det helt rätt att synas med ett av Sveriges bästa och populäraste lag, säger Jörgen Hjort, vice VD Vestel Scandinavia.

- Stora varumärken från hemelektronikbranschen har varit ovanliga i svensk klubbfotboll, men det är en bransch som ökat enormt under de senaste åren och vi är naturligtvis nöjda att man ser Hammarby som partner, säger Patric Ljungström, marknadschef Hammarby Fotboll AB.

Avtalet innebär att Unicef-loggan försvinner från bröstet på spelartröjorna. Men samarbetet mellan Unicef och Hammarby upphör dock inte.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.