"Hockey viktigare för Mora än Vasaloppet"

- Hockeyn är viktigare än Vasaloppet! Sa chefen för Moras största företag, Wibes vd Henk Noback, när han talade vid ett frukostmöte och utan att någon protesterade.

- Jag tror de flesta företag i Mora sluter upp bakom Mora IK, ishockey är en mycket viktig aktivitet i våra kundkontakter. Kommunen kunde dock göra mer för hockeyn. Åker Mora IK ur Elitserien innebär det katastrof, förtydligade Henk Noback enligt Dalarnas Tidningar.Han berättade om företagets kundkontakter och betonade hur viktigt det är med aktiviteter och upplevelser i Mora. Att kunna gå på elithockey med sina kunder anser han vara mycket betydelsefullt.

- Ishockey är viktigare för Mora än Vasaloppet. Mora IK är aktuellt hela året, Vasaloppet är aktuellt i några veckor, konstaterade Noback

Idel företrädare för företag i och i närheten av Mora var åhörare, men Novak möttes inte av protester.

- Vi har 1 500 kunder på besök i Mora per år. Aktiviteterna och upplevelserna här är oerhört viktiga för relationen med våra kunder.

Henk Nobacks Wibe har funnits i 80 år och kan redovisa en väldigt lyckad verksamhet. Omsättningen är 750 miljoner kronor.

- Vi har fördubblat försäljningen av kabelförläggning sedan 2004 och ökat vår exportandel till 65 procent. Största exportmarknaden är Dubai, men vi ökar också i Holland, Tyskland och Ryssland.

Wibe ägs sedan 1999 av den franska koncernen Schneider Electric och har 400 anställda. Wibe är också en av Mora IK:s största sponsorer.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.