LG Electronics satsar 20 miljoner

LG Electronics förlänger avtalet med Svenska Ishockeyförbundet ytterligare tre år och det innebär också en fortsättning för LG Hockey Games år 2009, 2010 och 2011. Totala satsningen beräknas uppgå till 20 miljoner kronor och inkluderar rättigheter och marknadsaktiviteter i direkt anknytning till LG Hockey Games.
LG Electronics blev namnsponsor till turneringen 2006. Årets upplaga spelas i Globen 7-10 10 februari tog Tre Kronor sin nionde titel.

 

– Sverige är en framgångsrik marknad för LG Electronics och det går bra för svensk hockey. Att förknippas med Sveriges framgångsrika herrlandslag ”Tre Kronor” som är känt över hela världen för dess höga kvalitet och som bland annat toppade IIHF:s världsranking 2006 och 2007, är rätt för oss, säger Jae-Hyun Do, verkställande direktör för LG Electronics Norden.

– Det här gör turneringen ännu bättre för både publik och samarbetspartners, säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Jörgen Lindgren.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.