Peab köper Bodens travbana

För ett sjusiffrigt belopp byter Bodens travbana namn till Peabtravet. Byggföretaget har köpt namnrättigheterna och det är första gången något liknande sker i trav-Sverige.
- Vi får ett större belopp, det är ett väldigt stort belopp för Bodentravets del. Merparten kommer att gå till prispengar plus en eventuell ungdomssatsning som vi håller på att förhandla med STC om, säger ordföranden i Norrbottens travsällskap Lars Olofsson till travnet.se.

Norrbottens Travsällskap har skrivit sitt största sponsorbelopp någonsin. Uppgörelsen är tre-årig med en option om ytterligare två år.
Peab är framträdande i Boden med omnejd, men söker ytterligare markandsandelar och med den här investeringen ska de avgörande besluten bli till byggkoncernens fördel..
- Vi vill ligga i framkant och vara med i toppen. Det här avtalet ger oss de förutsättningar vi behöver för att nå dit, säger Sven Granström, sportchef på Bodentravet, som är övertygad om att avtalet ska gynna travsporten, inte minst i form av större prissummor.
Bodentravet har en 64-årig historia, inledningsvis som Torpgärdans travbana de första 30 åren. På 70-talet kom rikstoton och då var det naturligt med Bodens Travbana.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.