Audi sponsrar Gotland Runt

Audi går in som en av sponsorerna till Gotland Runt. Samarbetsavtalet med en av världens största havskappseglingar kommer som en utveckling av Audis sponsorstrategi där segling är ett av de områden som prioriteras för varumärket de senaste åren.
Internationellt är Audi bland annat titelsponsor till Audi MedCup 2008. Dessutom är Audi huvudsponsor till SeaCart 30 Race Week 2008 - en kappsegling för SeaCart 30 trimaraner i Sandhamn under Gotland Runt-veckan, 24 juni - 2 juli.

 

- Segling är ett naturligt komplement till vårt stora vinterengagemang inom den alpina skidsporten. Vi vet att en stor del av vår målgrupp är seglingsintresserade och samarbetet med Gotland Runt ger oss goda möjligheter att komma i kontakt med både existerande och nya kunder, säger Niklas Henning, event- och sponsoransvarig på Audi Sverige.

Under tävlingsdagarna i Sandhamn ska Audi stå för såväl en bilutställning som aktiviteter i form av bland annat förlanseringen av svenska Simbins nya racingsimulator "Audi R8 Challenge".

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.