Cadillac sponsrar Nordic Light Open

Cadillac sponsrar damtennisturneringen Nordea Nordic Light Open som spelas 28 juli till 3 augusti på Stockholm Stadion.

Årets upplaga av turneringen lockar flera stora spelare, bland annat den 19-åriga polskan Agnieszka Radwanska som i år rankas nia i världen och Sveriges egen Sofia Arvidsson, i år rankad 38:a i världen. Tillbaka är även publikfavoriten, den 17-åriga danskan Caroline Wozniacki rankad 22:a, som kommer till Stadion med siktet inställt på att vinna sin första WTA-titel.

 

- Vi vill vara med och främja damtennis, som förtjänar mer uppmärksamhet i Norden och Baltikum I år kör vi med etanoldrivna Cadillac-bilar som kommer att användas för att skjutsa spelarna, säger Christer Schmiedt, VD för Cadillac.

- Sponsring fungerar bäst för bägge parter när det är ett långsiktigt samarbete, tycker Christer Schmiedt. Nu är vi med för tredje året i rad och det här är ett evenemang som passar vårt varumärke väldigt bra.

- Det är ett starkt startfält med några av de hetaste spelarna från WTA-touren. Många har valt att ladda inför OS i Peking här hos oss i Stockholm, så det kommer att bli en riktig tennisfest, säger Åsa Svensson, sportchef för Nordea Nordic Light Open och tidigare en av Sverige stora tennisstjärnor.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.