Hammarbys fans vill samla in en miljon

BajenGruppen lanserar föreningen Söderkisar. Genom att köpa ett livstids medlemskap i föreningen för minst 1000 kronor - pengar som sedan oavkortat slussas vidare till Hammarby Fotboll AB - kan Hammarbys supportrar aktivt bidra till nya spelarköp.
BajenGruppen är ett nätverk för alla Hammarbys supportergrupperingar. Nu sker ett unikt initiativ och något liknande har aldrig tidigare genomförts i Sverige.

Björn Runström är den spelare som står högst upp på många Hammarbyfans önskelista. Söderkisar kan nu bli den avgörande anledningen till att han återvänder till Hammarby.
- Björn Runström är gud på söder och hos Bajens alla fans. Då han har ett utgående kontrakt så hoppas vi att Hammarby och Björn kan hitta en lösning som innebär att han spelar hos Hammarby efter EM-uppehållet. Med Söderkisar hoppas vi kunna vara en bidragande faktor till att Runström återvänder, säger Frank Ågren i BajenGruppen.
- Hammarbysupportrar är vana vid att samla in pengar för olika, akuta, ändamål men detta är pengar som är öronmärkta för att investeras i spelartruppen och spelarköp.
Målet är att få minst tusen personer att betala medlemsavgiften på 1000 kronor och därigenom få in minst en miljon kronor. Sista dag att bli medlem är 31 maj.Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.