Lätta på sommarturné

En satsning på Swedish Beach Tour i volleyboll, och de två svenska OS-hoppen Björn Berg och Hannes Brinkborg blir grunden för den satsning som Lätta gör sommaren 2008.

Med konceptet Upp och Hoppa ger sig Lättas team ut på vägarna redan i vecka 23. Efter premiären för Swedish Beach Tour i Uppsala 6-8 juni fortsätter resan genom ytterligare åtta sommarstäder från Malmö i söder till Piteå i norr.

Betoningen vid alla events är att inspirera unga att röra på sig, äta rätt och vårda sin kropp.
- Vi är jätteglada. Lätta och beachvolleyboll är verkligen en perfekt kombination. Beachvolleyboll är en bred, spännande sport som många kan utöva antingen på allvar eller tillsammans med vänner, säger Ulrika Nilsson, marknadschef margarin, Unilever.
I anslutning till Swedish Beach Tours väg genom Sverige kommer Lätta att bjuda på frukost och arrangera tävlingar och events som inspirerar till ett aktivt och sunt liv. Två viktiga förebilder är OS-deltagarna Björn Berg och Hannes Brinkborg som är dragplåster för Swedish Beach Tour.
- Det känns fantastiskt att den svenska touren kommer tillbaka. Det betyder verkligen massor för svensk beachvolleybolls framtid, säger Björn Berg, som i mer än tio års tid varit Sveriges mest kände spelare.
Parallellt med Swedish Beach Tour ska Björn Berg och Hannes Brinkborg delta i de återstående OS-kvalen som utspelas i Europa. Målet är att ta en plats bland de 24 bästa, vilket innebär att de blir direktkvalificerade.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.