Klüft har hittat sitt fritidsjobb

Insatsen vid längdhoppsgropen på DN Galan blev inte helt lyckad för Carolina Klüft. Men redan på onsdagsmorgonen hade hon skäl att vara gladare. Carro ska stärka bygg- och fastighetsföretaget Veidekke.
Avtalet presenterades på en presskonferens på morgonen och en glad Carolina Klüft ser ett framtidsjobb tar form.
- Det ska bli roligt och spännande att samarbeta med Veidekke. Det är ett företag med starka och tydliga värderingar där de ser individerna och deras engagemang som en av sina viktigaste framgångsfaktorer, något som jag verkligen kan identifiera mig med.
Per-Ingemar Persson, VD för Veidekke Sverige, betonade också att företaget gör en satsning som ska omfatta flera år och flera insatser:
- Vårt samarbete är långt mer än att bara köpa en annonsplats. Tillsammans ska vi profilera och utveckla varandra. På sikt ska även Carolina Klüft hjälpa oss i arbetet med att utveckla Veidekke till en attraktiv arbetsplats för unga, inte minst för unga kvinnor.
Terje R. Venold, koncernchefen för Veidekke ville också ge sin syn:
- Vi ska tillsammans arbeta med områden som ledarskapsutveckling, motivation, rekrytering och profilering. Vi lever båda i en ständigt tuffare konkurrensmiljö på våra respektive områden och har liknande värderingar
Nu ska Carolina koncentrera sig på sin OS-satsning, men i höst inleds samarbetet med ledarskapsutveckling, motivation och rekrytering.
- Genom sin erfarenhet och kunskap om att sätta upp mål och genomföra dem, ska hon också hjälpa oss i arbetet med ledarskapsutveckling, säger Per-Ingemar Persson, VD för Veidekke Sverige
Carolina Klüft själv ser ett nytt och delvis annorlunda engagemang jämfört med sina andra åtaganden för företag:
- Jag hoppas vi kan hjälpa varandra att utvecklas och skapa ännu starkare och tydligare värderingar som präglas av engagemang, ärlighet, miljö och ansvar.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.