E.ON vill lära alla simma

E.ON förlänger sitt sponsorskap av Svenska Simförbundet med ytterligare fyra år. Sponsorskapet omfattar landslagsverksamheten och en gemensam satsning på att öka simkunngheten bland barn och ungdomar.

- Kan vårt samarbete leda till att fler barn lär sig simma, så har vi bidragit med något riktigt meningsfullt. Självklart tar E.ON sitt ansvar för att barn får de rätta färdigheterna med sig i livet, dit hör simkunnighet, säger Håkan Buskhe, vd vid E.ON Sverige.

Förlängningen med fyra år innebär en vidareutveckling och ökade insatser på simkunnighetsområdet och på landslagsverksamheten.

- Vi är mycket glada över att samarbetet med E.ON fortsätter och att det blir långsiktigt. Vi har den senaste treårsperioden haft ett mycket bra utvecklingsarbete tillsammans där vi varit eniga om att förutom landslagsverksamheten ska vi fokusera mycket på att förbättra simkunnigheten i Sverige, säger Sven von Holst, ordförande i Svenska Simförbundet och fortsätter:2007 uttalade Svenska Simförbundet ett nyårslöfte om att alla barn i årskurs tre ska vara simkunniga senast år 2012. Vattenprovet och tävlingen Skolsimmet är exempel på samarbetsaktiviteter.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.