IEC ska jaga sponsorer

IEC in Sports, med huvudkontor i Stockholm, utmanar sponsorbyråerna. Företaget som har gjort succé med att köpa och sälja tv-rättigheter till idrottsevenemang över hela världen satsar nu också på att söka sponsorer.

Det ena ger det andra i den bemärkelsen att IEC i affärerna med tv-rättigheter också kommer i diskussioner med arrangörerna och deras jakt på sponsorer.

Nu tar IEC ett steg ytterligare och från att köpa och distribuera evenemang till tv-bolag och bredbandsoperatörer ska företaget också bli sponsorjägare.

- Vi har kontakt med många rättighetsinnehavare och efterfrågan är stor om att hitta sponsorer till evenemangen, säger Karl Samuelsson, operativ chef på IEC in Sports till resume.se.
- Eftersom vi vet vilka sportevenemang som pågår kan vi rikta sponsorskapet utifrån olika sporter och marknader. Om ett företag vill nå män mellan 30 och 45 i Asien kan vi föreslå vilken sport och vilket program de ska sponsra för att lyckas med det, säger Tobias Ekman som själv är före detta regional säljchef på TV3.

Tobias Ekman är nyanställd med uppgiften att bygga upp en ny affärsgren på IEC. Han har redan inlett arbetet med att kontakta mediabyråer.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.