Volvo i gigantiskt sponsorprojekt

Trots att allt färre bilar säljs och att koncernen därmed tvingas till uppsägningar av personal hoppar inte Volvo av som global golfsponsor. Efter Volvo Masters inleds nu en ny mångmiljonsatsning i Spanien.

- Vi måste fortsätta satsa på marknadsföring, säger Per Ericsson, vd för Volvos sponsrings- och eventbolag.

World Match Play Championship har tidigare har sponsrats av HSBC och spelats på Wentworth, men tävlingen ska flyttas till Costa del Sol och den nya anläggningen Finca Cortesín, ritad av Cabell Robinson, och det är där som Volvo blir ny huvudsponsor.

Viktigt att vårda relationer

Nyheten tillkännagavs i Marbella i samband med Volvo Masters som nu spelas för sista gången. Men det innebär alltså inte att Volvo backar ur golfsporten. Koncernen omprövar heller inte beslutet att fortsätta som global golfsponsor när bilaffärerna går sämre än någonsin och framtvingas massiva uppsägningar.

- Att förändra människors arbetsvillkor är det svåraste man kan göra. Men för oss som är kvar är det oerhört viktigt att vi fortsätter att satsa på vår marknadsföring. Vi måste få ut varumärket och det är viktigt för oss att vårda kundrelationerna, förklarar Per Ericsson, vd för Volvos sponsrings- och eventbolag för golf.se.

Ett avtal om tre år är skrivet och Volvo ska arrangera tävlingen tillsammans med IMG. Speldatum är inte bestämt utan det avgörs av PGA-tourens spelschema. 16 spelare ska i alla fall delas in i fyra grupper där alla möter alla i 18-hålsmatcher under torsdag och fredag. De fyra främsta går vidare till helgens finalspel.

- Nytt är också att alla matcher kommer att spelas till och med 18:e hålet, eftersom "hålskillnad" kan bli avgörande. Det positiva med det är att man vet att det 18:e hålet kommer att spelas, vilket gynnar placeringen av läktare och tält där, säger Ericsson.

Öppen för Scandinavian Masters

Han har nyligen tillträtt sitt jobb och kommer närmast från mediebyrån Carat och dessförinnan Bingolotto och Postkodlotteriet.

Nu ska han tillsammans med IMG, som har kontrakt med sex av världens åtta bästa spelare, locka världens 16 främsta till Volvo World Match Play och det ska ske utan appearence money.

Per Ericsson får också fråga om han kan tänka sig att Volvo återkommer i Scandinavian Masters och svarar:
- Ingen från tävlingen har talat med mig personligen ännu. Men jag stänger inga dörrar, säger han.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.