Stadium i nytt avtal med Vasaloppet

Stadium förblir Vasaloppet troget. Parterna har nu enats om ett nytt mångmiljonavtal, det tredje i ordningen. Samarbetet inleddes 2001 och den nya uppgörelsen sträcker sig till och med 2014.

Stadium har ett starkt engagemang i Vasaloppet och driver ett mycket medvetet och aktivt partnerskap. Det gäller i alla evenemang där företaget skriver sponsorkontrakt och är något som sponsor- och evenemangschefen Mattias Zingmark är noggrann med:

"Konsten är att aktivera ett engagemang"

- Det är klart att det finns ett eller möjligtvis två projekt/evenemang till på marknaden som är riktigt intressanta. Men det handlar också om att kunna aktivera evenemangen genom alla våra marknadskanaler under långa perioder. Det kräver tid och resurser för att få utväxling och därmed axla det ansvar som krävs för att vara en god partner.

- Sponsring och Evenemang har dom senaste åren fått en allt viktigare roll i vår marknadsmix där vi har stora möjligheter att aktivera våra sponsorskap under flera månader. Jag känner att vår portfölj av stora svenska evenemang snart börjar bli full.

- Med ”Sanktan”, St:Erikscupen, som har en stark historia i Stockholm och nu rullar ut i Göteborg och Skåne på fotbollssidan samt Midnattsloppet som likaså började i Stockholm men som nu har exporterats till Stockholm, Göteborg och Köpenhamn gör vi oss gällande.

Sanktan är ett nytt varumärke som nu lanseras i landets tre största städer och omfattar 160 000 ungdomsspelare, med Expressen som motor & parner till dom lokala fotbollsförbunden.

"Inspirera till ett aktivt liv"

- Dessutom har vi våra egenproducerade arrangemang,  Stadium Golf Matchplay  och Stadium Sports Camp som är Sveriges största ungdomsläger. Med en förlängning med Vasaloppet har vi nu en fantastisk utmaning, menar Mattias Zingmark.

Sportkedjan blev en partner till Vasaloppet hösten 2001 och nu inleds den tredje avtalsperioden som gäller fram till och med 2014.

- Det är fantastiskt roligt att så här direkt efter ha avslutat en framgångsrik Vasaloppsvecka, kunna knyta till sig Stadium som partner i hela fem år framöver, säger Vasaloppets VD Jonas Bauer, lika nöjd som Stadiums vd, Gustaf Öhrn:

- Vi vill inspirera till ett aktivt, roligt och hälsosamt liv. Vi ser Vasaloppet som ett utmärkt exempel på hur många aktiverar sig och tränar för att uppnå ett mål. Att Vasaloppet också är en arrangör av evenemang i världsklass, ger oss på Stadium den trygghet vi behöver för att gå in i långsiktiga samarbetsavtal av den här typen.
 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.