Åbro huvudsponsor till Elitloppet

Elitloppet är ett av Sveriges största idrottsevenemang och en av världens största travtävlingar. Mer än 50 000 besökare väntas gästa Solvalla under helgen. Åbro Bryggeri går in som huvudsponsor till Elitloppet och breddar därmed sitt engagemang inom svensk sport.

Elitloppet kördes för första gången 1952 och avgörs alltid sista söndagen i maj på Solvalla. Elitloppet är ett av de evenemang som bidrar till störst intäkter till Stockholms näringsliv. För travintresserade är Elitloppet den största sportsliga attraktionen under hela året. Många är så angelägna om att få de bästa platserna på läktaren att de tältar utanför ingångarna till travbanan.

Solvalla och AB Åbro Bryggeri har nu ingått ett avtal där Åbro blir en av Elitloppets huvudsponsorer: ”Att Åbro Bryggeri väljer att gå in som huvudsponsor stärker positionen som en av travets huvudaktörer. Vi ser fram emot att få utveckla sponsorskapet tillsammans”, säger Kirsten Engström, Evenemangs- och Sponsorchef på Solvalla.

Åbro Bryggeri har i många år sponsrat en rad olika idrottsklubbar och sportevenemang. Företaget är en av huvudsponsorerna till bl a AIK, Svenska Tennisförbundet och Dackarna Speedway. Dessutom har företaget i år gått in som en av huvudsponsorerna till Göteborgs nya fotbollsarena Gamla Ullevi. Där är bryggeriet den enda samarbetspartnern som gör en så bred satsning och tar ett helhetsgrepp som sponsorer - från arenan till krögarna samt klubbarna GAIS, ÖIS och IFK Göteborg.

- Vi har i flera år visat vårt stöd till svensk idrott. Nu vill vi bredda oss ytterligare och vara med i ett av världens största evenemang för travfantaster, säger Ola Passmark, projektledare på Åbro Bryggeri.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Tillsammans med Svenska Spel gör Svenska Ishockeyförbundet nu en flick- och damsatsning som bland annat innehåller utökat stöd för Damkronorna, riktat stöd till DamEttan, ett juniorslutspel samt en satsning på målvaktstalanger.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.