Italiensk sponsring i basketligan

Gothia Basket byter klädsponsor och ska från nästa säsong och tre år framåt att spela i kläder från italienska Legea som därmed klär det första elitlaget i Sverige. Företaget blir en av Gothia Baskets största sponsorer.

Gothia Basket från Göteborg har en ungdomlig profil med många egna produkter i laget. Flera av klubbens talanger återfinns i landslaget och ambitionen är att bygga ett slagkraftig lag i Basketligan med basen i inhemska spelare.

- Vi arbetar med attt skapa en egen och mer attraktiv profil för såväl elitlag som ungdom. Vi ser en stor potential i det här samarbetet, säger Lasse Gustafsson, marknadsansvarig i Gothia Basket.

Familjeföretaget Legea startade sin verksamhet år 1990 i Pompei. Legea utvecklar och tillverkar sportartiklar där design, funktionalitet och kvalitet står i fokus. Efter en introduktion inom fotboll blev det också en inriktning mot andra lagidrotter. Legea sponsrar ett flertal lag i världen inom olika sporter, t ex italienska lagen Catania, Livorno, Messina och Ascoli,  holländska Vitesse och franska Ajaccio.

- Vi vill stärka vårt varumärke i Sverige. Detta partnerskap har många affärsmässiga fördelar, berättar Lorenzo Grimaldi, Marketing Manager för Legea Italien.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljonEN i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Tidigare VM-medaljören och tvåan i storslalomcupen Jessica Lindell Vikarby och Janne Blomqvist bli våra guider i vinterns alpina TV-sändningar.

– Det är en cool och komplex sport, och jag vill hjälpa till att förmedla helhetsbilden. Det är mycket som inte är sagt, säger Lindell Vikarby.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.