Miljonsponsor räddar Redbergslid

Redbergslid IK har undanröjt konkurshotet. På onsdagseftermiddagen presenterade klubben nyheten att tack vare investerare och miljonavtal med företaget Cebon Group AB i Göteborg ska nu alla skulder regleras.

- Vi har lyckats få ihop den summa som krävs för att betala förfallna skatter och avgifter. Dessa investerare är vi givetvis mycket tacksamma för, samtidigt som vi kan meddela att det finns några andelar kvar i bolaget och framtida pengar från nya investerare kommer nu att gå direkt till den handbollsrelaterade verksamheten, ifall någon tvekat om att vara med bara för att man inte ville betala ”gamla skulder”, menar ordföranden Hans Potila-Strömsnes.

Att den akuta likviditetskrisen är undanröjd när förfallna skulder till skattemyndigheten nu kan avstyras innebär också att ett första steg mot en elitlicens för säsongen 2009/2010. Då krävs också att föreningen inte har skulder till Svenska Handbollförbundet och/eller Göteborgs Handbollförbund och även här ska allt klaras ut, enligt Hans Potila-Strömsnes.

- Liganämnden har också krav på ett positivt resultat innevarande år och en hållbar strategi inför framtiden. Båda dessa krav kommer vi inom RIK att uppfylla.

Cebon Group som är ett Göteborgsföretag med verksamhet i sex europeiska länder har under åren stöttat en rad olika idrottsklubbar i Göteborgsområdet.

- Valet att inleda samarbete med RIK kändes självklart. Vi väljer i år att stötta en klubb med stora behov såväl som stor potential och stärker samtidigt lokalprägeln av våra aktiviteter, säger Stefan Rundéus, VD.
 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.