Förra NHL-proffset blir investerare

Det tidigare NHL-proffset och landslagsspelaren Henrik Zetterberg blir investerare i Liveday – ett techbolag som skapat en enplattform för idrottsklubbar och arenabesökare.

- Bolaget har en spännande lösning och  jag vill vara en del av ett  nytänkande bolag, säger Henrik som numera bor utanför Helsingborg.

henrik Zetterberg blev invald i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame och hyllas i samband med en match 2023 när Tre Kronor mötte Finland i Malmö Arena. Foto: Andreas Hillergren / TT

Svenska Liveday har utvecklat världens första evenemangsplattform som gör det möjligt att tillhandahålla personligt anpassade matchupplevelser. Via plattformen kan besökare i samband med biljettköpet också förhandsboka och betala för fler varor i samma checkout – såsom merchandise, kioskartiklar och restaurangbesök. Plattformen ger på så sätt klubbarna ett efterlängtat verktyg för att öka intäkten per besökare.

Växte till jätte i NHL

Nu knyter bolaget till sig Henrik Zetterberg som investerare. Hockeyprofilen har vunnit både Stanley Cup, VM-guld och OS-guld, och kommer in med ett stort kontaktnät och gedigen erfarenhet från sportens värld.

- Liveday har en innovativ lösning och vill verkligen skapa mervärde för både klubbar och publik. Det är spännande att vara en del av ett så nytänkande bolag, säger Henrik.

 Henrik, idag 43 år, är ursprungligen från Njurunda, draftades 1999, och kom till NHL och Detroit Red Wings året efter och gjorde succé. Han var  var lagkapten i klubben fram till säsongsstarten 2018, men valde då att återvända  till Sverige och bosätta sig utanför Helsingborg, där han fortfarande bor kvar.

För bolaget signalerar Zetterbergs inträde en fortsatt satsning på att stärka kopplingen mellan teknik och idrottsupplevelser.  Hhan är inte den enda idrottsprofilen i bolaget. Sedan tidigare är även den tidigare fotbollsmålvakten Pär Hansson, med bakgrund i Helsingborgs IF och Feyenoord, en av bolagets investerare.

RobinLundgren driver bolaget och har ett förflutet som ekonomichef i Helsingborgs IF 2011-2014 och kom tillbaka till klubben som administrativ chef, men valde sedan att gå vidare som egenföretagare. 

Avtal med klubbar

Liveday har på bara ett par år har bknutit till sig en rad idrottsklubbar i Sverige och expanderar nu internationellt.

Med nya investerare planerasatt öka expansionen och stärka servicen såväl som den tekniska plattformen ytterligare.

Robin Lundgren, vd för Liveday, gläds åt  förstärkningen.

-Vi har fått ett otroligt gensvar från marknaden och behöver ytterligare öka takten för att möta efterfrågan på vår lösning. med nya investerare, där "Zäta" är en av dem, får vi nu ännu bättre stabilitet och möjlighet att fortsätta växa hållbart, inte minst inom hockey."

Fakta

Liveday - beyond ticketsLiveday grundades 2022 av techentreprenörerna Robin Lundgren och Axel Nilsson, och har på kort tid knutit kundavtal med en lång rad idrottsklubbar inom Sveriges största sporter. I bolagets ledning finns personer med lång erfarenhet från ledande befattningar inom svensk idrott. Med en vision om att skapa innovation för bättre och mer personliga arenaupplevelser som är unikt anpassade för varje supporter, har bolaget utvecklat en all-inclusive-lösning för idrottsklubbarnas evenemangshantering, kundkommunikation och försäljning .

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Ekonomiska fördelningsfrågor, samt den demokratiska processen, var i fokus vid fotboll-Sveriges unika distriktskonferens på Arlanda i helgen. För första gången möttes de 24 distrikten utan närvaro av SvFF-representanter. Ordföranden Fredrik Reinfeldt och hans stab hade inte bjudits in.

Mötesordförande var Ola Johansson,  Gästrikland,  och han vill tona ned frånvaron av SvFF

Bara en vecka efter att KFUM Central presenterade  planerna på ett nytt stort föreningshus i Hagastaden i Stockholm tillkännages att en jätteanläggning om 25 000 kvadratmeter ska byggas  i Bromma. Kostnaden är beräknad till 1 miljard kronor. 

Båda satsningarna inkluderar en multihall och rymmer även fler hallar för inomhusidrotter. Satsningarna  innebär helt nya och väsentligt förbättrade villkor för Stockholmsidrotten.

De ställer upp för andra. De ställer upp för idrotten. De bjuder osjälviskt på stora delar av sin fritid för att framtidens svenska stjärnor – och för dem som aldrig kommer i närheten – ska kunna tävla i friidrott.

 Och allt de får är en fika och en t-shirt. Om ens det…

Utan funktionärerna stannar idrotten

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

För andra året i rad låter kafferosteriet Löfbergs 50 värmländska föreningar dela på en halv miljon kronor.

Utan att de har gjort något speciellt just nu, utan därför att föreningarna finns, det räcker som skäl 

Flera sådana företag och fler liknande initiativ, vore öänskvärt. 

nya 100 000 kronor går till prenumeranten Sofia Thuvesson – och en likadan summa till Floby VK efter en ny dragning av JOYNA från ideella Folkspel.

– Allvarligt? Det är ju en fantastisk nyhet. En jätteviktig extra inkomst för oss, säger föreningens ordförande Denny Walthersson.

Framtidens marknad för medierättigheter – men hur kommer en ny verklighet att påverka svensk idrott?  Ämnet stod i fokus på advokat byrån MAQS seminarium om sport, event och underhållning.

 Stefan Backman, chefsjurist på Telia och styrelseordförande på TV 4, som ägs av Telia, har sin uppfattning klar. Piratkopierade tjänster, så kallad IPTV, finns i dag hos 28 procent av landets konsumenter av streaming-tjänster.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.