Henrik tar initiativ till insamling

”Om ni skänker pengar till min insamling så kommer jag att dubbla era gåvor. Krona för krona upp till 250 000 kronor.”

Nu går Henrik Lundqvist ut i media och berättar öppet om den kampanj han startar tillsammans med Hjärt-Lungfonden - en egen insamling, ”Årets hjärta”.

Henrik vnka adjö -karriären är över Foto: TT

2021 fick Henrik själv uppleva den anspänning och ångest det innebär att ha problem med hjärtat. Han betonar:

– Många är drabbade. Över två miljoner svenskar har hjärt-kärlsjukdomar, och jag är en av dem. Därför väljer jag att dubbla de pengar som skänks till forskningen i min insamling.

Hans besvär stoppade honom från att fortsätta med ishockeyn

– Hjärtat är bland det viktigaste vi har. En förutsättning för liv. Men ibland tar man det lite för givet. Jag vet att det i Sverige finns några av världens främsta forskare på hjärt-kärlsjukdomar men att de behöver mer pengar för att ta sin forskning vidare. Därför vill jag hjälpa till

Redan när Henrik skulle flytta till USA för en proffskarriär i NHL uppdagades det att han hade ett medfött hjärtfel. 15 år senare blev han tvungen att avsluta karriären eftersom problemen blivit värre och krävde omfattande operationer.

– Den här frågan ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Dels på grund av det jag själv har gått igenom, dels för att jag tänker på framtiden för mig själv och andra som är i min situation, förklarar han.

Henriks hjärtproblem har gett honom många viktiga insikter, både om hur skört livet kan vara och om hur viktig forskningen är.

– I vården finns det många superhjältar, som inte bara kan laga våra kroppar och bota sjukdomar som vi drabbas av, utan även bedriver livsviktig forskning som gör att fler liv kan räddas och förlängas.känker pengar till min insamling så kommer jag att dubbla era gåvor. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.