Drömsponsor i Falsterbo

Sommarens Falsterbo Horse Show har fått en sponsor som många sporter bara kan drömma om. Hans Höghet Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som är en av världens mest förmögna män, har sagt ja och totalt har tävlingen 6 miljoner i prispengar.

Det är ett av Dubais framgångsrikaste företag, Meydan Group LLC som är en sponsor vid Falsterbo Horse Show. Meydan Group är ett stort fastighetsbolag som bl a äger den storslagna kapplöpningsbanan i Dubai.

Meydan Group ägs av bröderna Maktoum. En av dem är Hans Höghet Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som är en av världens mest framgångsrika och förmögna män.

Prissumman i Meydan FEI Nations Cup i Falsterbo är 2, 2 miljoner kronor. Totalt under tävlingsveckan uppgår prispengarna till ca 6 miljoner kronor. Det är en av de högsta prissummorna någonsin i Ridsportens Sverige.

I Meydan FEI Nations Cup i Falsterbo tävlar världens tio bästa lag i hoppning. Sverige startar med sitt absolut bästa lag där Rolf Göran Bengtsson, silvermedaljören från OS i Peking/Hongkong är stjärnryttaren.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljonEN i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Tidigare VM-medaljören och tvåan i storslalomcupen Jessica Lindell Vikarby och Janne Blomqvist bli våra guider i vinterns alpina TV-sändningar.

– Det är en cool och komplex sport, och jag vill hjälpa till att förmedla helhetsbilden. Det är mycket som inte är sagt, säger Lindell Vikarby.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.