Danijela blir första kvinnliga hockeyproffset

Nu har Sverige fått sin första professionella kvinnliga ishockeyspelare i Danijela Rundqvist. Det är det världsledande rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco som möjliggör denna individuella satsning.

Inför OS i Vancouver 2010 har Danijela Rundqvist haft en dröm om att få satsa 100 procent på hockeyn och under en längre tid har hon fört diskussioner med företaget om den möjligheten. I maj kom parterna överens om ett samarbete som löper fram till och med vinter-OS 2010.

Danijela, som spelar för svenska mästarna AIK till vardags, har under flera år haft ett samarbete med Adecco genom Athlete Career Programme (ACP) och även arbetat som uthyrd konsult på deltid för bemanningsföretaget.

- Det känns helt underbart att äntligen få lägga 100 procents fokus på min hockeykarriär. Nu kan jag hinna med flera träningspass om dagen och får en helt annan möjlighet till återhämtning mellan passen, säger Danijela Rundqvist. 

- I vår affärsfilosofi utgår vi till stor del från idrottens idéer. Vi har under många år samarbetat med SOK och Umeå IK. Det är både roligt och inspirerande att få lyfta just kvinnliga idrottare eftersom de inte alls har de förutsättningar som deras manliga kollegor tar för givet, säger Marie Svaton. 

 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljonEN i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.