Djurgården i annorlunda sponsorprojekt

Djurgården Fotboll skriver ett annorlunda samarbetsavtal med bemanningsföretaget Rekryteringsgruppen. Avtalet fungerar som ett triangelbyte där Djurgården tjänar pengar för varje person som Rekryteringsgruppen hyr ut.


- Genom att få tillgång till Djurgårdens alla företagspartners och möjligheten att göra affärer med dem ökar vi intäkterna för både oss och Djurgården. För företag som ändå behöver hyra in personal, blir det extra lönsamt att hyra via oss, eftersom en andel av omsättningen återbetalas i form av exponering i Djurgårdens marknadsföringskanaler, säger Tobias Linunsson, försäljningschef på Rekryteringsgruppen.

Avtalet innebär konkret att Djurgården får en andel av det belopp som ett företag betalar för personal från Rekryteringsgruppen. Men företaget som behöver personal får också marknadsföringstjänster för motsvarande belopp. De kan exempelvis välja mellan reklam i Dif-tv, på YouTube, i nyhetsbrev, på webben, på arenan, i medlemstidningen, i matchprogram eller direktreklam.

- Det här är ytterligare ett exempel på hur vi på otraditionella sätt hjälper våra kunder att öka sin försäljning. Genom att vi uppmuntrar företag att anlita Rekryteringsgruppen kan deras kunder på ett enkelt sätt nå vår målgrupp och därmed skapa nya affärer eller fördjupa sina kundrelationer, säger Jenny Furtenbach, vd för Djurgårdens Fotboll Försäljning AB.
 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljonEN i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.