Stockholm marathons första titelsponsor

Stockholm maraton har nått ett genombrott i i jakten på en titelsponsor. Det internationella sportföretaget Asicshar ingått ett avtal med Stockholm Marathon och blir loppets första titelsponsor.

Nu byter loppet namn till Asics Stockholm Marathon och premiären sker i maj 2011.

Avtalet, som signerades 12 augusti 2010, ska sträcka sig över lång tid, enligt ett pressmeddelande, utan att det anges hur många år som uppgörelsen gäller.

Avtal med en majoritet

Som en av marknadens ledande aktörer för löparskor ser Asics samarbeten med maraton som en god investering.  Inget annat märke kan stoltsera med det faktum att majoriteten av världens alla maratonlöpare springer i deras skor.

Företaget sponsrar redan några av världens största maratonlopp, bland annat New York Marathon, Tokyo Marathon och Paris Marathon. Nyligen skedde också en överenskommelse med Singapore Marathon.

Samarbetet gäller också träningsgruppen Team Stockholm Marathon och Premiärmilen som är officiellt testlopp samt ungdoms¬tävlingen Stockholm Mini Marathon och för Jubileumsmarathon som arrangeras den 14 juli 2012 – på dagen 100 år efter maratonloppet vid OS i Stockholm 1912.

Största avtalet i Norden

- Stockholm Marathon är en del av våra långsiktiga investeringar i varumärkets viktigaste marknad, säger Alistair Cameron, President och COO på ASICS Europe BV.

Avtalet är Asics största satsning någonsin på löpning i Norden.

- Asics är ett företag som verkligen står för maratonlöpning, säger Bengt Olsson som är ordförande i Stockholm Marathon-organisationen.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.