Svensk tennis jagar titelsponsor

Svenska Tennisförbundet går på full offensiv. Nu ska förbundet satsa på fler internationella tennistävlingar på hemmaplan. Redan nästa år fördubblas antalet ITF-tävlingar på svensk mark. Nu inleds jakten på en titelsponsor.

De flesta kommer att vara  s k 10 000-dollars ITF-tävlingar som är den lägsta kategorin för både damer och herrar där världsrankingpoäng står på spel. Meningen är att så många spelare som möjligt ska få chansen att kriga om rankingpoäng på hemmaplan.

Sju nya proffstävlingar

- Svenska spelare på Sommar- och Vintertour ska ges en lägre tröskel för att ta sina första ATP- och WTA- poäng. Fler spelare med världsranking ger på sikt fler spelare i den absoluta världstoppen och därför krävs det att vi ökar antalet ITF-turneringar på hemmaplan nu, säger Svenska Tennisförbundets sportchef, Johan Sjögren.

Sju nya ITF-tävlingar planeras redan till år 2011 och sammantaget skulle Sverige då ha sju ITF-turneringar för damer och sex cuper för herrar. Förhoppningen är att redan under våren kunna genomföra ett par sammanhållna tävlingsveckor med både dam- och herrklass.

Svenska Tennisförbundets ekonomi är i balans efter några tuffa år och tävlingssatsningen känns trygg. Kostnaden ska tas inom den ordinarie tävlingsbudgeten men självklart önskas en titelsponsor.

Stimulera klubbarna

Samtidigt gäller det att stimulera så att lokala samarbetspartners engagerar sig. Det finns ett stort värde i att svensk tennis kontinuerligt syns i tävlingssammanhang under hela året. Förhandlingar med arrangörsklubbar är påbörjade och en samordning av tävlingsveckor med övriga nordiska länder och Internationella Tennisförbundet (ITF) pågår.

Målet är att presentera stommen till ett program under september i samband med Davis Cup.

- Vi har en bra arrangörstradition, välmeriterade funktionärer och redan idag flera starka klubbar som gör strålande tävlingsevenemang. Några är intresserade av att ta sig an ITF-tävlingar och våra sju regioner blir allt starkare och kan på sikt också bli intressenter, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig Svenska Tennisförbundet.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Svenska Bandyförbundet har tagit beslutet att Västerås, och inte Uppsala, blir värdstad för SM-finalerna i bandy 2024. Den 15–16 mars  ska dam-, herr- och ungdomsfinalerna avgöras i ABB Arena Syd som är Sveriges största inomhusarena för bandy.

I Uppsala har man svårt att svälja förtreten. Uppgifter gör gällande att kommunen och näringslivet förlorar 25 miljoner på det uteblivna arrangemanget. Ett faktum som smärtar ännu mer då kommunen investerade 5,1 miljoner i evenemanget i fjol.

Far och son Andersson, Dennis och Fredrik, har i dag all anledning att jubla. I beslut i Högsta Förvaltningsdomstolen slås fast att ungdomsturneringar, typ Gothia Cup, fotboll och Partille Cup, handboll, inte ska erlägga resegarantiavgifter. Dennis och Fredrik kan jobba vidare som tidigare – precis som alla andra arrangörer av cuper och turneringar för idrottens unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med atatt kunna g åut med ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen