Nytt och annorlunda sponsorpaket

Svenska Spel och Svenska Bandyförbundet fortsätter sitt mångåriga samarbete. Ett treårigt avtal är skrivet, vilket ger svensk bandy 13 miljoner kronor.
Ett sätt att umgås med sponsorer - låt dem testa sporten. Här har Bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman (i mitten) spelat bandy med Svenska Spels varumärkeschef Johan Lindvall (till vänster) och Svenska Spels sponsringschef Håkan Andersson. Av utrustningen har de prövat att stå i mål.


Ett självklart inslag i sponsorpaketet är exponering via landslagen. Där har Svenska Spels loggo funnits på spelardressarna i många årtionden och varit väl synligt.

Likaså skaffar sig Svenska Spel rätten till spelobjekt via elitserien och det är också ett stående inslag.

Uppmuntra nya bandyspelare

Nytt i avtalet är en uttalad satsning på barn- och ungdomsidrotten:

- Vi har en lång historia tillsammans med svensk bandy och är glada att kunna fortsätta samarbetet. Nu vill vi fokusera ännu mer på barn- och ungdomsverksamheten, det är ju svensk bandys framtid, säger Johan Lindvall, varumärkeschef på Svenska Spel.

Svenska Spel blir därmed fortsatt huvudsponsor till samtliga landslag inom svensk bandy samt elitserien. Dessutom har ett helt nytt barn- och ungdomsinitiativ lyfts in som syftar till att få fler att upptäcka glädjen i skridskoåkning:

- Vi vill hjälpa svensk bandy att rekrytera fler till sin verksamhet så därför känns det väldigt roligt att stötta initiativet Skridskokul. Det är verkligen ett projekt på barnens- och ungdomarnas villkor, fortsätter Johan Lindvall.

Inspirera till skridsoåkning

Bandyn har historiskt haft sina starkaste fästen i brukssamhällen som nu avfolkas i allt snabbare takt. Svenska Bandyförbundet genomför därför sedan ett par år tillbaka stora satsningar på barn- och ungdomsverksamheten i städer och områden som har en befolkningstillväxt, i kombination med konstisbana eller bandyhall.

Skridskokul är ett nationellt koncept och varumärke som enkelt kan etableras på vilken ort som helst. Det enda som krävs är nyspolad is och engagerade ledare. Det borde, på dessa breddgrader, vara lika naturligt att lära sig åka skridskor som att lära sig simma.

- Det betyder otroligt mycket för oss att Svenska Spel, vår största sponsor, vill kroka arm med oss i vårt arbete att bredda sporten ytterligare. Det ger oss den uthållighet som krävs för att satsa på det viktigaste vi har, barn och ungdomarna, säger Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.